Κοινωνία Παρούσα: Δυσμενείς συνέπειες της διακοπής χρηματοδότησης των προγραμμάτων «Άθληση για Όλους» από τη ΓΓΑ
Πολιτική

Κοινωνία Παρούσα: Δυσμενείς συνέπειες της διακοπής χρηματοδότησης των προγραμμάτων «Άθληση για Όλους» από τη ΓΓΑ

H δημοτική παράταξη Κοινωνία Παρούσα στην Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Εκάλη, με επικεφαλής την Αγγελική Παπάζογλου, αναφέρθηκε στη χθεσινή (29/9) συνεδρίαση, στην απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκη, να διακόψει την οικονομική συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) στα προγράμματα του μαζικού αθλητισμού.

Ειδικότερα, η παράταξη αναφέρει ότι πρόκειται για ένα πολυετές και πολυσήμαντο κοινωνικό μέτρο άμεσης στήριξης στους πολίτες και δημότες της χώρας και τις οικογένειές τους, του οποίου οι ωφελούμενοι υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τους 120.000 πανελλαδικά, μεταξύ αυτών είναι και περισσότερα από 5.000 ΑμεΑ και με περισσότερα από 5.000 τμήματα που απασχολούν περισσότερους από 1.300 γυμναστές. Ενδεικτικά αναφέρονται τα γενικά προγράμματα (Αθλητισμός και Παιδί, Αθλητισμός Ενηλίκων (πρώην Αθλητισμός και Γυναίκα), Αθλητισμός στην Τρίτη Ηλικία, Αθλητισμός στην Προσχολική Ηλικία), αλλά και τα ειδικά προγράμματα άθλησης για όλους (ΑμεΑ, ψυχική υγεία, απεξάρτηση, φυλακές κοκ). Σε άπαντα τα προγράμματα απαιτούνταν το κάθε αθλητικό τμήμα να έχει κατά μέσο όρο το λιγότερο 15 αθλούμενους διάρκειας 30 ωρών το μέγιστο ανά εβδομάδα.

Όπως σημειώνει η ίδια ενδεικτικά για τον Δήμο Κηφισιάς και για το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και ΑΘλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» εγκρίθηκαν την περίοδο 2015-2016, 62 τμήματα στα γενικά προγράμματα άθλησης για όλους, την περίοδο 2016-2017, 47 τμήματα και ακόμα 10 του Αθλητικού Ομίλου Εκάλης, την περίοδο 2017 – 2018, 47 την περίοδο 2018-2019, 33 την περίοδο 2019-2020 και 33 την περίοδο 2020-2021 και συγκεκριμένα:

  • Παιδί και Αθλητισμός 7.
  • Άσκηση στην εφηβική ηλικία 4.
  • Άσκηση Ενηλίκων 12.
  • Άσκηση στην προσχολική ηλικία 4.
  • Άθληση και Νέοι 4.
  • Άσκηση στην Τρίτη ηλικία 2».

«Κρίσιμο παράγοντα επιτυχίας των προγραμμάτων όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί η εμπλοκή των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού στην υλοποίησή τους, οι οποίοι διαθέτουν σχετική τεχνογνωσία και βρίσκονται πιο κοντά στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών» σημειώνει η κ. Παπάζογλου και προσθέτει: «Για τον λόγο αυτόν, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης έχουν ήδη διατυπώσει τις επιφυλάξεις και τις έντονες διαφωνίες τους για την κατάσταση, καθώς είτε πρέπει να υλοποιήσουν τα προγράμματα επωμιζόμενοι όλο το κόστος των προσλήψεων, είτε να μην κάνουν καθόλου προγράμματα, ενώ η σχετική εγκύκλιος της ΓΓΑ δεν διευκρινίζει ούτε αν υπάρχει δυνατότητα προσλήψεων, έστω με ίδια κονδύλια εκ των προϋπολογισμών των Δήμων».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι, στο πλαίσιο αυτό, ρωτήθηκε η διοίκηση του Δήμου σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε οι δημότες μας και οι οικογένειές τους, που ήταν επί τόσα πολλά έτη ωφελούμενοι από τα προγράμματα αυτά, να μην αποκλειστούν ή περιοριστούν από τον μαζικό αθλητισμό. Θα υπάρχουν, και εάν ναι, ποιες θα είναι οι οικονομικές συνέπειες οιασδήποτε τέτοιας ενέργειας τόσο για τους δημότες όσο και για τον προϋπολογισμό του Δήμου μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet