Ν. Χιωτάκης: Ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη η αύξηση κατά 8% των ανταποδοτικών τελών στον Δήμο Κηφισιάς
Κοινωνία

Ν. Χιωτάκης: Ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη η αύξηση κατά 8% των ανταποδοτικών τελών στον Δήμο Κηφισιάς

Ως «ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη» χαρακτηρίζει την απόφαση της διοίκησης του δημάρχου Κηφισιάς, Γιώργου Θωμάκου, να αυξήσει τα δημοτικά τέλη ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης +εργαζόμαστε για την πόλη της καρδιάς μας, Νίκος Χιωτάκης.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

«Η απόφαση της διοίκησης του κ. Θωμάκου, που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς, για να αυξηθούν τα ανταποδοτικά τέλη κατά 8%, είναι ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη.

Ηθικά, γιατί επιβάλλεται σε μια περίοδο που ήδη δοκιμάζονται τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις της πόλης από τις συνέπειες της πανδημίας. Μια νέα επιβάρυνση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ούτε από την αύξηση της τιμής των καυσίμων, ούτε από την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, που επικαλέστηκε η διοίκηση. Η μετακύλιση του κόστους στους πολίτες θα έπρεπε να είναι η τελευταία επιλογή της διοίκησης, αφού πρώτα είχε αναζητήσει άλλους τρόπους για να μειώσει το κόστος λειτουργίας των ανταποδοτικών υπηρεσιών. 

Είναι μια απόφαση πολιτικά απαράδεκτη, γιατί ο κ. Θωμάκος ζητά περισσότερα από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις όχι γιατί βελτίωσε το επίπεδο των ανταποδοτικών υπηρεσιών που προσφέρει ο Δήμος μας, αλλά για να παρέχει τις ίδιες, χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες καθαριότητας.

Για να εξακολουθήσουμε να κυκλοφορούμε στα προάστιά μας σε σκοτεινούς δρόμους. Για να εξακολουθούμε να είμαστε ουραγοί στην ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση. Για να βλέπουμε στους κοινόχρηστους χώρους μας την εικόνα αδιαφορίας και εγκατάλειψης όλα αυτά τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Θωμάκος ζητά περισσότερα από τους πολίτες χωρίς να τους δίνει τίποτε επιπλέον, ενώ, αντίθετα, ο Δήμος εισπράττει πολλά περισσότερα χρήματα σήμερα από τα ανταποδοτικά τέλη, αφού οι συμπολίτες μας δήλωσαν τους προηγούμενους μήνες μέσα από την πλατφόρμα δήλωσης τετραγωνικών επιπλέον περίπου 300.000 τετραγωνικά μέτρα που μέχρι πρότινος ήταν αδήλωτα. Με βάση τις δηλώσεις αυτές, ο Δήμος μας είχε τη δυνατότητα να μειώσει και όχι να αυξήσει τα τέλη. Με νοικοκύρεμα, με καλύτερη αξιοποίηση των πόρων και των μέσων, με προώθηση της ανακύκλωσης

Δυστυχώς, η σημερινή διοίκηση επέλεξε άλλον δρόμο: Επιπλέον τετραγωνικά κι επιπλέον χρήματα για ανταποδοτικά τέλη για τους συμπολίτες μας, αλλά καμία επιπλέον υπηρεσία από τον κ. Θωμάκο.

Η παράταξή μας καταψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο την απόφαση για αύξηση κατά 8% των ανταποδοτικών τελών, όχι για λόγους αντιπολίτευσης, αλλά για λόγους αρχής. 

Δεν μπορείς να ζητάς επιπλέον χρήματα από τους πολίτες σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία χωρίς πρώτα να έχεις φροντίσει να αναβαθμίσεις τις υπηρεσίες που τους προσφέρεις».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet