Ν. Χιωτάκης: Τις επόμενες μέρες θα πάρω τις αποφάσεις μου για τον Δήμο Κηφισιάς
Πολιτική

Ν. Χιωτάκης: Τις επόμενες μέρες θα πάρω τις αποφάσεις μου για τον Δήμο Κηφισιάς

Μεγάλη πρόκληση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί ο νέος Νόμος της απλής αναλογικής, με τον οποίο θα διεξαχθούν – εκτός απροόπτου – οι επικείμενες δημοτικές εκλογές, όπως υποστήριξε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Πληροφόρηση – Επιμόρφωση – Τοπική Ανάπτυξη Α.Ε. (ΠΕΤΑ), και τ. δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Επικοινωνία 94FM και την εκπομπή «Δημοτικές Διαπλοκές».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χιωτάκης δήλωσε επιφυλακτικός σχετικά με την κυβερνησιμότητα των δήμων και των περιφερειών στο νέο περιβάλλον που θα δημιουργήσει η απλή αναλογική την επομένη των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο ίδιος κάνοντας έναν απολογισμό του έργου της παρούσας διοίκησης της ΚΕΔΕ, υπό την προεδρία του Γιώργου Πατούλη, σημείωσε ότι πέτυχε αρκετά από όσα διεκδίκησε, ενώ ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι ενισχύθηκε σημαντικά η εξωστρέφεια του κορυφαίου συνδικαλιστικού οργάνου των δημάρχων της χώρας.

Επιπλέον, ο κ. Χιωτάκης μίλησε για τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει ένεκα της συμμετοχής του στην ελληνική αντιπροσωπεία της Επιτροπής των Περιφερειών (Comitee of Regions) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπογραμμίζοντας ότι στη χώρα μας η Τοπική Αυτοδιοίκηση στερείται αρμοδιοτήτων και πόρων. «Είμαστε πολύ μακριά η Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση σε σχέση με τις Αυτοδιοικήσεις άλλων χωρών», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκος Χιωτάκης.

Αναφορικά με τον Δήμο Κηφισιάς, όπου παραμένει επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, ο τέως δήμαρχος αποκάλυψε ότι μέσα στις προσεχείς μέρες θα προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση των προθέσεών του, ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Χιωτάκη στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet