Video

Ορκωμοσία και δεσμεύσεις Γ. Θωμάκου στην Κηφισιά – VIDEO

Στην κατάμεστη αίθουσα «Δήμαρχος Β. Γκατσόπουλος» του δημαρχείου Κηφισιάς πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Αυγούστου η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κηφισιάς.

Τη βραδιά άνοιξε, στο αίθριο του δημαρχείου, η Φιλαρμονική του Δήμου, παιανίζοντας, υπό τον μαέστρο Φίλιππο Χίο. Έπειτα, τα μέλη της παιδικής χορωδίας του Σωματείου «Τροβαδούροι», υπό τον μαέστρο Στάθη Ουλκέρογλου, φορώντας καπελάκια και κρατώντας λουλούδια, γέμισαν με τραγούδια την αίθουσα της ορκωμοσίας και παρέσυραν τους παρευρισκόμενους σε ρυθμικό χειροκρότημα.

Στη συνέχεια ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου & Ωρωπού κ.κ. Κύριλλoς χοροστάτησε στην ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κηφισιάς και στη συνέχεια όρκισε τον νέο δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο και τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.

Με τη σειρά του ο κ. Γιώργος Θωμάκος όρκισε με πολιτικό όρκο τους συμβούλους εκείνους οι οποίοι δεν συμμετείχαν στη θρησκευτική ορκωμοσία.

Πρώτος έλαβε τον λόγο ο απερχόμενος δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, ο οποίος αφού χαρακτήρισε την ημέρα της ορκωμοσίας ως ημέρα γιορτής για τον Δήμο, απευθύνθηκε στους νέους δημοτικούς συμβούλους, τους οποίους κάλεσε να ξεχάσουν τι έχει γίνει μέχρι σήμερα στον Δήμο και να μεταφέρουν σε αυτόν το όραμά τους. Τους κάλεσε δε να δείξουν στους παλιούς δημοτικούς συμβούλους πώς πρέπει να γίνει η πρόοδος.

Τάσος Μαυρίδης & Νίκος ΧιωτάκηςΣτη συνέχεια, συνεχάρη τον νέο δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο, αλλά και όλα τα μέλη της δημοτικής αρχής που εξελέγησαν και επεσήμανε ότι η παράταξή του πιστεύει στη σύνεση και τη συνεργασία και θα είναι πάντοτε αρωγός για το καλό του τόπου, για τα παραπάνω βήματα στον Δήμο Κηφισιάς, στα οποία θα οδηγήσει ο νέος δήμαρχος.

Τέλος, και αφού ζήτησε από τους πολίτες να αφήσουν τον νέο δήμαρχο απερίσπαστο, να πραγματοποιήσει αυτά που έχει υποσχεθεί στην πόλη, ευχαρίστησε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, τους συνεργάτες του, τους υπαλλήλους στον Δήμο και στα ΝΠΔΔ και δήλωσε ότι θα είναι παρών, με τη γνώση και την εμπειρία του, για να βοηθήσει οπουδήποτε χρειαστεί.

Ακολούθησε η ομιλία του νέου δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, ο οποίος, αφού χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της νέας διοίκησης, στον σεβασμό στον πολίτη και στην κοινωνική αλληλεγγύη που θα είναι «προμαχώνας» του Δήμου, στον σεβασμό στο προσωπικό του Δήμου, στην απελευθέρωση των δημοσίων φόρων, σε ασφαλείς συνθήκες στα σχολεία, στον διαρκή διάλογο με τους πολίτες, στο δημοψήφισμα για την αυτοτέλεια της Νέας Ερυθραίας, στην προτεραιότητα σε Εκάλη και Ν. Ερυθραία, στην οικονομική διαφάνεια και τη διεκδίκηση προγραμμάτων, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την αποκατάσταση των προβληματικών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων κ.ά. Ο νέος δήμαρχος επεσήμανε ότι δεν θα αφήσει να χαθεί ούτε μία ημέρα και συμπλήρωσε ότι όλα αυτά θα ξεκινήσουν από 1η Σεπτεμβρίου.

Στη συνέχεια της ομιλίας του δήλωσε ότι θα δοθεί τέλος στα κομματικά χρήσματα και σε ό,τι αυτά συνεπάγονταν και ότι ο ίδιος θα εργασθεί ανεπηρέαστος δίχως αργίες και ωράρια. Δήλωσε, επίσης, ότι η νέα διοίκηση θα δουλέψει, με ομόνοια, με όλες τις πτέρυγες του Δημοτικού Συμβουλίου, έχοντας ως κριτήριο το συμφέρον του πολίτη.

Επέστησε, όμως, την προσοχή όλων δηλώνοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε προσβολές του δημοκρατικού και πολιτικού ήθους, του τοπικού πολιτισμού και συνέχισε λέγοντας ότι η νέα διοίκηση θα απομονώσει όσους προβούν σε φαιδρές ενέργειες.

Ολοκληρώνοντας, ευχαρίστησε όσους βοήθησαν στην οργάνωση της τελετής ορκωμοσίας και αφού συνόδευσε τον σεβασμιότατο μητροπολίτη, επέστρεψε για να χαιρετήσει τους παρευρισκόμενους.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, επίσης, εκπρόσωποι του Κλήρου, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, ο αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Σπύρος Σταθούλης, οι διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet