Πλήθος κόσμου στην ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς
Πολιτική

Πλήθος κόσμου στην ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς

Σε μία πανηγυρική εκδήλωση, παρουσία υπουργών, βουλευτών, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων της τοπικής κοινωνίας, καθώς και πολλών πολιτών τελέστηκε το βράδυ της Τετάρτης 28 Αυγούστου 2019 η ορκωμοσία του δημάρχου Κηφισιάς, Γιώργου Θωμάκου, του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των Κοινοτικών Συμβουλίων Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης που προήλθαν από τις εκλογές του Μαΐου.

Η τελετή ορκωμοσίας τελέστηκε με κάθε επισημότητα στη βίλα Μπότση, την οικία του αείμνηστου εκδότη Νάσου Μπότση, «πατέρα» των εφημερίδων «Ακρόπολη» και «Απογευματινή», η οποία ανακαινίστηκε επί δημαρχίας Γ. Θωμάκου και λειτουργεί ως πολυχώρος πολιτισμού.

Την ορκωμοσία της δημοτικής αρχής και τον αγιασμό για τη νέα θητεία τέλεσε ο πρωτοσύγκελος αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος μετέφερε την ευχή του μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ. Κυρίλλου.

Ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος στην ομιλία του αναφέρθηκε στις ομορφιές του Δήμου μας, αλλά και στην ευθύνη που έχει η δημοτική Αρχή να διατηρήσει τα φυσικά και ιστορικά κάλλη της περιοχής. Η Κηφισιά, όπως είπε, είναι μια από τις πανάρχαιες πόλεις της Αθήνας με διατηρητέα αρχοντικά, ιστορικά παρεκκλήσια και αιωνόβια δένδρα. Η  Νέα Ερυθραία αποτελεί φάρο του μικρασιατικού πολιτισμού ενώ η Εκάλη είναι προάστιο – τοπόσημο μοναδικό στην Ελλάδα. «Συντονισμένα και μεθοδικά, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για δήμο σύγχρονο – έντιμο με καινοτομίες και φυσικά, πολλά έργα» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «τα έργα δεν σταμάτησαν να γίνονται ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι». Αναφέρθηκε επιγραμματικά σε σημαντικά έργα και υπηρεσίες που υλοποιήθηκαν στον Δήμο, όπως «το καλοκαίρι ξεκίνησε η καθημερινή νυχτερινή περιπολία πέντε ιδιωτικών περιπολικών, αλλά και πεζών φυλάκων. «Δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε για την ενίσχυση της ασφάλειας όλων» τόνισε, ενώ έδωσε και τους στόχους της νέας δημοτικής περιόδου. Ο κ. Θωμάκος κάλεσε τους υπουργούς και τους βουλευτές που παρευρίσκονταν στην τελετή ορκωμοσίας να βρουν λύσεις προκειμένου «να κερδηθεί η ανίκητη, θηριώδης γραφειοκρατία που μαστίζει και την Αυτοδιοίκηση».

Ο δήμαρχος Κηφισιάς απευθυνόμενος προς τους συμβούλους επεσήμανε επίσης: «Ο όρκος που δώσαμε μας δεσμεύει και μας εμπνέει. Ξεκινάμε όλοι μαζί! Χωρίς να ξεχνάμε ότι όλοι μας φέρουμε ατέλειες και αδυναμίες, ότι είμαστε διαρκώς κάτω από τους νόμους και ότι η όποια εξουσία μας είναι προσωρινή».

Ο κ. Γ. Θωμάκος αναφέρθηκε στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται για πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς με την ύπαρξη 14 παρατάξεων ως αποτέλεσμα του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής και είπε: «Θα επιδιώξω ενώσεις και όχι διαιρέσεις». «Ήδη ξεκίνησαν οι διαπαραταξιακές συσκέψεις. Η γνώμη όλων θα είναι σεβαστή, αλλά θα προκρίνεται η άριστη, από όπου κι αν προέρχεται» σημείωσε.

Ακολούθως ο δήμαρχος Κηφισιάς ευχαρίστησε την οικογένειά του που τον στηρίζει, την αγωνίστρια, όπως είπε, σύζυγό του, τους εργαζόμενους στον Δήμο, την αντιδήμαρχο Ζέτη Κασιμάτη για την οργάνωση της εκδήλωσης, αλλά και όλους όσοι παρευρέθηκαν στην ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μεταξύ των επισήμων που παρέστησαν στην τελετή ορκωμοσίας ήταν: Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, οι βουλευτές της Ν.Δ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Δημήτρης Καιρίδης και Ζώη Ράπτη, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Γιώργος Κατρούγκαλος, πρώην υπουργοί, γενικοί γραμματείς υπουργείων, οι δήμαρχοι, Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης και Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, περιφερειακοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων φορέων και συλλόγων του Δήμου Κηφισιάς. Τις ευχές τους έστειλαν στον δήμαρχο Κηφισιάς ο νέος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη.

Η Φιλαρμονική Κηφισιάς, με τον μαέστρο Φίλιππο Χίου, ξεκίνησε μουσικά τη βραδιά, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με τον καταξιωμένο συνθέτη και σπουδαίο πιανίστα Γιώργο Χατζηνάσιο, ο οποίος προσέφερε ένα εξαιρετικό μουσικό πρόγραμμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet