Σε προγράμματα που κινδύνευαν να χαθούν μετέχει η διοίκηση Θωμάκου
Πολιτική

Σε προγράμματα που κινδύνευαν να χαθούν μετέχει η διοίκηση Θωμάκου

Σε ευρωπαϊκά προγράμματα που κινδύνευαν να χαθούν συμμετέχει η νέα διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς, όπως μας ενημερώνει ανακοίνωση του συνδυασμού του δημάρχου Γιώργου Θωμάκου, ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Κηφισιάς-Νέας Ερυθραίας- Εκάλης.

Παράλληλα, αναφορικά με έργο που αφορούσε στην κατασκευή της ιστοσελίδας του Δήμου Κηφισιάς η νέα διοίκηση του Δήμου επεσήμανε, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι το ποσό που δαπανήθηκε είναι πολύ υψηλό, ενώ η προηγούμενη διοίκηση επιβεβαίωσε ότι δαπανήθηκε το εν λόγω ποσό για το site, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση.

Η νέα διοίκηση συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα που κινδύνευαν να χαθούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πρόγραμμα με τίτλο «Διαχείριση αιτημάτων καθημερινότητας του πολίτη του Δήμου Κηφισιάς». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα προϋπολογισμού 61.500 ευρώ το οποίο θα εισάγει τις νέες τεχνολογίες στην ηλεκτρονική συναλλαγή με τους πολίτες, οι οποίοι μεταξύ άλλων θα έχουν τη δυνατότητα για αυτόματη υποβολή αιτήματος και παρακολούθηση της πορείας διεκπεραίωσης του σε 24ωρη βάση.

Να σημειώσουμε πως στο εν λόγω πρόγραμμα η νέα διοίκηση συνάντησε δυσκολίες καθώς έλειπαν σημαντικά στοιχεία από τον φάκελο υποβολής της πρότασης από την προηγούμενη διοίκηση και επίσης η ΕΕΤΑΑ (σ.σ. Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) ζητούσε επίμονα διευκρινήσεις για την συνάφεια του εν λόγω προγράμματος με προηγούμενο έργο του επιχειρησιακού προγράμματος με τίτλο «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Γ΄ ΚΠΣ συμβατικής αξίας 238.282,12 ευρώ, το οποίο παραλήφθηκε το 2009 και αφορούσε στο site του Δήμου (www.kifissia.gr).

Η νέα διοίκηση του Δήμου για την προκλητική αυτή δαπάνη επεσήμανε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πως προκύπτουν ερωτηματικά δεδομένου ότι το ποσό των 238.282,12 ευρώ είναι πολύ υψηλό για την κατασκευή ιστοσελίδας, έστω «portal». Κατά τη συνεδρίαση η προηγούμενη διοίκηση επιβεβαίωσε ότι δαπανήθηκε το εν λόγω ποσό για το site.

Επιπλέον η προηγούμενη διοίκηση και σε άλλο θέμα αδράνησε και επεδίωξε μάλιστα την αποχώρηση της από πρόγραμμα συνολικού ύψους 390.000 ευρώ που αφορά κοινωφελές έργο προς όφελος ανέργων δημοτών. Πρόκειται για την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Η ΚΗΦΙΣΙΑ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ», στο πλαίσιο των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης από την οποία αποφάσισε αδικαιολόγητα να αποχωρήσει η «Μένανδρος Α.Ε.» που ανήκει στον Δήμο Κηφισιάς, τόσο από συντονιστής όσο και από εταίρος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χαθούν τουλάχιστον 51.000 ευρώ.

Να τονίσουμε μάλιστα πως η εν λόγω πρόθεση αποχώρησης της «Μένανδρος Α.Ε.» εκφράστηκε μετεκλογικά, ένα μήνα πριν την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet