ΣΙΓΟΥΡΑ ΒΗΜΑΤΑ: “Με τα έργα κρίνονται οι… άρχοντες”
Πολιτική

ΣΙΓΟΥΡΑ ΒΗΜΑΤΑ: “Με τα έργα κρίνονται οι… άρχοντες”

Αιχμές για τη στάση που κράτησε η νέα δημοτική αρχή Κηφισιάς του κ. Γιώργου Θωμάκου στις πρόσφατες δημαιρεσίες στον Δήμο αφήνει, με ανακοίνωσή της, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, του κ. Νίκου Χιωτάκη, κάνοντας μάλιστα λόγο για “αντιδημοκρατικές συμπεριφορές”. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Πραγματοποιήθηκαν την πρώτη Κυριακή της νέας δημοτικής περιόδου σε όλη την Ελλάδα οι Δημαιρεσίες και η εκλογή των δημοτικών συμβούλων για την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, στις οποίες συμμετείχαν από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, οι 10 δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού ΣΙΓΟΥΡΑ ΒΗΜΑΤΑ.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Νίκος Γ. Χιωτάκης στην τοποθέτησή του διατύπωσε με σαφήνεια την πολιτική στάση της παράταξης, δηλώνοντας ότι «είμαστε εδώ με σκέψη δημιουργική για να ενισχύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, με τη συλλογικότητα, την καινούργια διοίκηση, αλλά και τους θεσμούς του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών».

Αυτή η δέσμευση έγινε πράξη. Αν και ο συνδυασμός ΣΙΓΟΥΡΑ ΒΗΜΑΤΑ είχε το εκ του νόμου δικαίωμα να εκλέξει και τους 10 δημοτικούς συμβούλους στις παραπάνω Επιτροπές, αφού διαθέτει 10 από τους 16 δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας, παρόλα αυτά προτάθηκαν και δόθηκαν οι μισές θέσεις στις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Κατά την εκλογή του προεδρείου στηρίξαμε με ψήφους μας τον προτεινόμενο από την πλειοψηφία πρόεδρο, με την πεποίθηση ότι χρειαζόμαστε ένα δυνατό Δημοτικό Συμβούλιο που θα προκύψει με συναίνεση, με συνεργασία και με συγκερασμό απόψεων. Εκτιμήσαμε ότι το αντιπολιτευτικό καθήκον, το οποίο πρόσφατα αναλάβαμε έναντι όλων των δημοτών και η εκπροσώπηση του 48,5% που μας τίμησε στις εκλογές της 25ης Μαΐου, επιτελείται με αυτόν τον προσφορότερο δημοκρατικό τρόπο της συναίνεσης και συνεργασίας.

Στην πρώτη «πανηγυρική», όπως τη χαρακτήρισε, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο νέος δήμαρχος -και ως εκπρόσωπος της πλειοψηφίας- υποσχέθηκε «συμμετοχή όλων των παρατάξεων σε συμβούλια και επιτροπές και, μάλιστα, μειώνοντας την παρουσία και την εκπροσώπηση του συνδυασμού της διοίκησης υπέρ των συνδυασμών της αντιπολίτευσης», το οποίο θεωρήθηκε θετικό.

Το αποτέλεσμα τον διέψευσε. Το Δημοτικό Συμβούλιο οδηγήθηκε σε μια πρωτόγνωρη για τα δημοτικά χρονικά «μαραθώνια» συνεδρίαση 10 και πλέον ωρών, με αποτέλεσμα οι δεσμεύσεις που μόλις ανέλαβε η νέα διοίκηση να μείνουν στα ωραία λόγια.

Οι επαναληπτικές ψηφοφορίες που ακολούθησαν, αφού καταψηφίστηκαν από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, σε 12 ψηφοφορίες, όλες ανεξαιρέτως οι προτάσεις εκπροσώπησης του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας -και όχι μόνο- για τη συμμετοχή καταξιωμένων συναδέλφων στις θεσμικές Επιτροπές του Δήμου, έδειξαν από την πρώτη μέρα ότι η πλειοψηφία του κ. δημάρχου έχει επιλέξει τον μοναχικό δρόμο μιας συγκεντρωτικής διοίκησης.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε για μια καλή και δημιουργική πορεία του Δήμου Κηφισιάς, μέσα στη δύσκολη και γεμάτη προκλήσεις για την Αυτοδιοίκηση πενταετία που ανέτειλε και αυτές οι αντιδημοκρατικές συμπεριφορές να είναι στιγμιαία λάθη και μη συνεχιστούν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet