Στη Νέα Ερυθραία μίλησε ο Γιώργος Θωμάκος
Πολιτική

Στη Νέα Ερυθραία μίλησε ο Γιώργος Θωμάκος

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 η προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμό του νυν δημάρχου Κηφισιάς και εκ νέου υποψηφίου, Γιώργου Θωμάκου, Δύναμη Ελπίδας – Συμμαχία Πολιτών Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης.

Στην ομιλία του ο κ. Θωμάκος τόνισε ότι «μπορεί να κοιτάζει ευθέως στα μάτια τους κατοίκους της ιστορικής Νέας Ερυθραίας, μιας και δεν επισκέπτεται τη συνοικία προεκλογικά, καθώς έχουν γίνει 32 συνοικιακές συνελεύσεις στις οποίες η δημοτική αρχή έχει έντονη παρουσία».

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα έργα που ήδη έχουν γίνει στην περιοχή και για τα βήματα που έχουν δρομολογηθεί και βρίσκονται σε διάφορα στάδια ωρίμανσης μελετών και χρηματοδοτήσεων.

Ο κ. Θωμάκος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ένταξη της Κηφισιάς στις χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν στο περιβάλλον. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Κηφισιάς σε συνεργασία με 30 φορείς από επτά ευρωπαϊκές πόλεις κατέθεσε πρόταση ενταγμένη στο πλαίσιο των Smart Cities για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Όπως ενημερώνει ο συνδυασμός: Ο Δήμος Κηφισιάς είναι ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα που μετέχει στη συγκεκριμένη συνεργατική δράση. Το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία έξυπνων ενεργειακών κοινοτήτων, με μεγάλο όφελος για το περιβάλλον και ταυτόχρονη εξοικονόμηση πόρων. Η πρόταση εγκρίθηκε και η χρηματοδότηση του έργου ανέρχεται για την Κηφισιά στο ύψος των 526.250 ευρώ για ένα καινοτόμο πενταετές πρόγραμμα.

Η πρώτη ενεργειακή κοινότητα θα δημιουργηθεί, όπως ειπώθηκε, στη Νέα Ερυθραία και συγκεκριμένα έχει υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών τόξων, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, στον συνοικισμό Εθνικιστών και Αναπήρων Πολέμου.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε από τον δήμαρχο Γ. Θωμάκο στην ιστορική φυσιογνωμία της Νέας Ερυθραίας, που δεν επιτρέπεται να αλλοιωθεί με το να μετατραπεί η περιοχή σε διασκεδαστήριο του Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Στη συγκέντρωση έγινε ενημέρωση για τα έργα που έχουν γίνει με ρεκόρ, όπως ειπώθηκε, δημοπρατήσεων, στην αξιοποίηση της Βίλας Μπότση που ήταν απαξιωμένη τουλάχιστον για μια δεκαπενταετία, στην απελευθέρωση δημοτικών εκτάσεων, στη μέριμνα για τον πολιτισμό και την ιστορική μνήμη, με τη δημιουργία λιθόστρωτου μονοπατιού μνήμης και γνώσης στην ανακαινισμένη Βίλα Κώστα.

«Τα έργα γειτονιάς που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και αυτά που δρομολογούνται θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των κατοίκων της Νέας Ερυθραίας και θα εξωραΐσουν την περιοχή» τόνισε ο Γ. Θωμάκος. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις ασφαλτοστρώσεις στο κέντρο της Νέας Ερυθραίας και στην οδό Ερυθρών, στις διανοίξεις οδών στο Μορτερό, στις επισκευές πεζοδρομίων σε όλες τις γειτονιές, στην αντικατάσταση κατεστραμμένων και λανθασμένων πινακίδων οδοσήμανσης, στις επισκευές και ανακαινίσεις σε όλα τα σχολεία, στην ανάπλαση του πάρκου της Αγίας Ματρώνας, στις διαρκείς επενδύσεις στο δίκτυο ύδρευσης, την κατασκευή νέας υδρογεώτρησης, την ανακατασκευή της πλατείας 28ης Οκτωβρίου με βιοκλιματικά υλικά και νέο φωτισμό, την αποπεράτωση και λειτουργία βρεφονηπιακού σταθμού, την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και την ανακαίνιση του κλειστού «Βαρδαξής», την αναβάθμιση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου της περιοχής.

Οι κάτοικοι της Νέας Ερυθραίας ενημερώθηκαν για το ζήτημα του 1ου Δημοτικού Σχολείου, για το οποίο, όπως τονίστηκε, «η δημοτική αρχή έπρεπε να λάβει αποφάσεις με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών και με όραμα ένα στέρεο μελλοντικό σχολείο». Ο δήμαρχος αναφέρθηκε, επίσης, και στην προώθηση μελέτης για ανέγερση 3ου Δημοτικού Σχολείου στη Νέα Ερυθραία.

Ο Γ. Θωμάκος έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι «το 2014 ο Δήμος μας άλλαξε μια διοίκηση 12 ετών, προκρίνοντας μια νέα δημοτική αρχή με ήθος, διαφάνεια και συνέπεια». Ακολούθως κάλεσε τους δημότες να «συνεχίσουν, σε έναν δρόμο αταλάντευτης δέσμευσης στην ανάπτυξη με ανθρώπινο πρόσωπο για όλες τις συνοικίες του Δήμου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet