Παρουσία Π. Σκουρλέτη η ανοιχτή συγκέντρωση Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κηφισιάς
Πολιτική

Παρουσία Π. Σκουρλέτη η ανοιχτή συγκέντρωση Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κηφισιάς

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοικτή εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Κηφισιάς την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016 στο πλαίσιο της έναρξης του προσυνεδριακού διαλόγου με αφορμή το Β΄ Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που θα διεξαχθεί μεταξύ 13 και 16 Οκτωβρίου 2016.

Την εκδήλωση άνοιξε ο συντονιστής της οργάνωσης Στάθης Γρίβας ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά στις πολιτικές εξελίξεις και εξήγησε τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί μέχρι το συνέδριο.

Εισηγητής ήταν ο Παναγιώτης Σκούτας, μέλος της Κεντρικής του Κόμματος, ο οποίος ανέλυσε το κείμενο θέσεων που αποτελείται από τέσσερις βασικές ενότητες:

1. Απολογισμός από το προηγούμενο συνέδριο.

  • Νικηφόρα πορεία.
  • Ενοποίηση στο 1ο Συνέδριο.
  • Εκλογική νίκη Ιανουαρίου 2015, πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς.
  • Διαπραγμάτευση, Σύγκρουση, Δημοψήφισμα, Συμβιβασμός, Διάσπαση.
  • Εκλογική νίκη Σεπτεμβρίου 2015, κυβερνητική πολιτική.
  • Αναδιοργάνωση του κόμματος, νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

2. Το Παρόν και το Μέλλον. Η Αριστερά στον 21ο Αιώνα.

3. Κόμμα ενεργών πολιτών. Αγωνίες και ελπίδες  της κοινωνίας.

4. Αριστερό πρόγραμμα. Απεγκλωβισμός από τις αιτίες που οδήγησαν στο μνημόνιο, από το πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο του νεοφιλελευθερισμού σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις, τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες, αλλά και την ελπίδα τους για το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας και του κόμματος.

Παρέμβαση κατά τη συνάντηση πραγματοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, με την ιδιότητά του ως απλού μέλους της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Κηφισιάς, ο οποίος μετείχε καθ΄όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ο.Μ., «το υπουργείο Ενέργειας ανέτρεψε μνημονιακές υποχρεώσεις που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση ΣαμαράΒενιζέλου κρατώντας το 51% στον έλεγχο του δημοσίου στον ΑΔΜΗΕ, καθώς επίσης και το πλάνο για τη μικρή ΔΕΗ».

Εγκρίθηκε η εγγραφή νέων μελών στο πλαίσιο του ανοίγματος του κόμματος σε όλους, όπως αναφέρει η Ο.Μ., τους «έντιμους δημοκρατικούς πολίτες», ενώ στα γραφεία του κόμματος γίνονται καθημερινά συναντήσεις στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου.

Η επόμενη εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 26 Σεπτεμβρίου.

Τυχόν υποψήφια προ εγγραφή μέλη μπορούν να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: [email protected].

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet