Το «παρών» στο συνέδριο της ΚΕΔΕ έδωσε ο Δήμος Κηφισιάς
Πολιτική

Το «παρών» στο συνέδριο της ΚΕΔΕ έδωσε ο Δήμος Κηφισιάς

Στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε από την 1η έως τις 3 Δεκεμβρίου 2016 στη Θεσσαλονίκη, έδωσαν δυναμικό «παρών» οι εκπρόσωποι του Δήμου Κηφισιάς.

Στη γραφειοκρατία που επικρατεί σε διαδικασίες στους Δήμους, η οποία εμποδίζει την υλοποίηση έργων (αλλεπάλληλες ενστάσεις, υπερβολικές εκπτώσεις εργολάβων εις βάρος της ποιότητας των έργων κ.ά.), αναφέρθηκε ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, κατά την παρέμβαση του στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016.

Μίλησε επίσης για την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που καταργεί την αδειοδότηση καταστημάτων από τους Δήμους και αποτελεί, όπως σημείωσε, μεγάλο πλήγμα για την Αυτοδιοίκηση, ενώ αναφέρθηκε και στην ενδεχόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τέλος, προχώρησε σε θεσμικές προτάσεις για τα Συνοικιακά Συμβούλια, τις Συνοικιακές Συνελεύσεις και τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, ενώ αναφέρθηκε και στα οικονομικά των ΟΤΑ (διαχείριση αποθεματικών Δήμων, Συμμετοχικός Προϋπολογισμός κ.ά.).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet