Διαχειριστικός έλεγχος για τις χρήσεις 2009 – 2015 στη «Μένανδρος Α.Ε.»
Πολιτική

Διαχειριστικός έλεγχος για τις χρήσεις 2009 – 2015 στη «Μένανδρος Α.Ε.»

Πρόβλημα φαίνεται πως έχει προκύψει στον έλεγχο των οικονομικών χρήσεων 2011 – 2013 στην εταιρεία του Δήμου Κηφισιάς «Μένανδρος Α.Ε.».

Όπως ενημερώνει η εταιρεία, οι ορκωτοί ελεγκτές λογιστές που διενήργησαν τον έλεγχο «αρνήθηκαν να εκφράσουν γνώμη» και ως εκ τούτου το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση, καλώντας τον μοναδικό μέτοχο, τον Δήμο Κηφισιάς.

Μετά από απόφαση που ελήφθη στη συνέλευση, ο διαχειριστικός έλεγχος χρήσεων 2009 – 2015 θα ανατεθεί σε εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε η «Μένανδρος Α.Ε.»:

Αταλάντευτη απόφαση της διοίκησης της «Μενάνδρος Α.Ε.» αποτελεί η πλήρης και διαφανής παρουσίαση της πραγματικής εικόνας της εταιρίας στους πολίτες της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης.

Στο πλαίσιο αυτό και με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «Μένανδρος Α.Ε.» εκλήθη ο μοναδικός μέτοχος της εταιρείας, ο Δήμος Κηφισιάς, σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση (ΕΓΣ) την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ενδελεχής συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν την εταιρία.

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε η έκθεση λογιστικής απεικόνισης-αποτύπωσης στοιχείων οικονομικών χρήσεων ετών 2009 – 2014, από την εξουσιοδοτημένη εταιρεία, στην οποία και διαπιστώθηκαν σοβαρές παρατυπίες, ελλείψεις  και  ενέργειες που δεν συνάδουν με το συμφέρον των πολιτών που αποτελούν εν τέλει και τον μοναδικό Μέτοχο της εταιρείας. Είχε προηγηθεί τακτικός έλεγχος των οικονομικών χρήσεων 2011 – 2013 με τους ορκωτούς ελεγκτές λογιστές να δηλώνουν «Άρνηση έκφρασης γνώμης» επί των οικονομικών και λογιστικών καταστάσεων, δηλαδή αρνούνται να πιστοποιήσουν την ορθότητα των στοιχείων των οικονομικών και λογιστικών καταστάσεων οι οποίες είχαν συνταχθεί από τα προηγούμενα Δ.Σ.

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση προχώρησε στην ανάθεση του Διαχειριστικού Ελέγχου χρήσεων 2009 – 2015 σε εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.

Να σημειώσουμε πως η Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών για να διασφαλισθεί, σύμφωνα με τον νόμο, ότι οι αποφάσεις θα είναι ισχυρές και δεν θα μπορούν να προσβληθούν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet