Έκθεση φωτογραφίας του Αρίστου Γρηγοριάδη στο ΚΕΜΜΕ Δήμου Κηφισιάς
Πολιτισμός

Έκθεση φωτογραφίας του Αρίστου Γρηγοριάδη στο ΚΕΜΜΕ Δήμου Κηφισιάς

Κολακευτικά σχόλια συγκέντρωσαν «τ΄ Απομεινάρια» η τριήμερη Έκθεση Φωτογραφίας του Αρίστου Γρηγοριάδη που παρουσιάστηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ν. Ερυθραίας (ΚΕΜΜΕ – Βίλα Κώστα) από τις 5 έως τις 7 Οκτωβρίου 2018.

Σε ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες απ΄ όλον τον κόσμο, η φύση, ο άνθρωπος, τα αντικείμενα, αποτυπώθηκαν απ΄ τον φακό του καλλιτέχνη με ευαισθησία, νοσταλγία, συγκίνηση.

«Στο παρόν κρυμμένο ένα αλλιώτικο παρελθόν. Μια διαφορετική διεισδυτική ματιά στον φθαρμένο  κόσμο που μας περιβάλει και συνήθως τον προσπερνάμε χωρίς να τον δούμε. Η Έκθεση μας άνοιξε  διαφορετικούς ορίζοντες» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς.

Ευχάριστη εντύπωση προξένησε όλο το τριήμερο η συνεχής προβολή σε μεγάλη οθόνη των εξαίρετων  φωτογραφιών όχι μόνον της έκθεσης, αλλά μιας μεγάλης συλλογής.

Σημαντική υπήρξε, επίσης, η συμμετοχή μικρών και μεγάλων επισκεπτών στη δράση όπου είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν όποια φωτογραφία της έκθεσης ήθελαν (υπήρχαν όλες τυπωμένες σε μικρό μέγεθος), να την τοποθετήσουν σε μια λευκή σελίδα και να γράψουν τη δική τους σκέψη.

Στα εγκαίνια που έγιναν το Σάββατο 6 Οκτωβρίου παρευρέθηκαν η πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ, Έφη Κούτση, ο αντιδήμαρχος Σταύρος Ζαπάντης, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Παπαδόπουλος, ο ε.α. ναύαρχος Μάρκος Μάστρακας, εκπαιδευτικοί, σκηνοθέτες, καλλιτέχνες φωτογράφοι, καθηγητές και σπουδαστές σχολών φωτογραφίας, μικροί και μεγάλοι φίλοι της φωτογραφίας.

Η μουσική του πιάνου έδωσε μια χαρούμενη νότα στη βραδιά και τα νόστιμα εδέσματα με το κρασί συνόδευσαν τις συζητήσεις και αναλύσεις, όχι μόνον των φωτογραφιών, αλλά και των ποιημάτων της επιμελήτριας της έκθεσης, Ελευθερίας Τσουκνάκη.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου πλήθος κόσμου επισκέφθηκε την έκθεση και οι σελίδες του βιβλίου εντυπώσεων γέμισαν με ενθουσιώδεις κριτικές, θερμά συγχαρητήρια και θετικές παρατηρήσεις. «Η προτροπή κι επιβράβευση του κοινού είναι για τον καλλιτέχνη Αρίστο Γρηγοριάδη η κινητήριος δύναμη για νέες φωτογραφικές εξορμήσεις που αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον» επισημαίνει ο Δήμος Κηφισιάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet