Ένας… μικρός Θεός παρουσιάστηκε στο ΚΕΜΜΕ
Πολιτισμός

Ένας… μικρός Θεός παρουσιάστηκε στο ΚΕΜΜΕ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Νέας Ερυθραίας, ΚΕΜΜΕ, η παρουσίαση του βιβλίου της προέδρου του Νομικού Προσώπου Έφης Κουτσή «Ο μικρός Θεός».

Η πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας Έφη Κούτση εκτός από τις δραστηριότητές της στην τοπική αυτοδιοίκηση του Δήμου Κηφισιάς έχει πλούσιο καλλιτεχνικό και συγγραφικό έργο. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το ιστορικό νεανικό μυθιστόρημα «Ο μικρός Θεός» που ταξιδεύει τον αναγνώστη στο μεγαλείο και στο μυστήριο δύο μεγάλων πολιτισμών και  απευθύνεται σε παιδιά από 13 έως 113 ετών.

Η συγγραφέας αλλά και οι εξαιρετικές ομιλήτριες που προλόγισαν το βιβλίο φώτισαν ποικίλες όψεις της πλοκής του μυθιστορήματος αλλά παράλληλα αναφέρθηκαν και στην αξία της φιλαναγνωσίας, από τα πρώτα χρόνια του παιδιού.

Για τα πολλαπλά οφέλη του διαβάσματος μίλησε η Αλεξάνδρα Βοζάνη, ψυχολόγος – ειδική παιδαγωγός, κοινοτική σύμβουλος Νέας Ερυθραίας. Μεταξύ άλλων η κ. Βοζάνη ανέφερε πως είναι κοινή πεποίθηση ότι η πρώιμη επαφή του παιδιού με το βιβλίο συντελεί αποφασιστικά στην πολύπλευρη ανάπτυξή του. Μια πορεία που ξεκινά από τα παραμύθια και φτάνει και στο λογοτεχνικό βιβλίο.

Ως καθηγήτρια και αναγνώστρια μίλησε για τον «Μικρό Θεό» η Ρένα Πολίτη, καθηγήτρια, πρόεδρος Kοινοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς. Η κ. Πολίτη μεταξύ άλλων τόνισε πως η ιστορία του βιβλίου δίνει το έναυσμα να διεγερθεί η φαντασία η οποία προσφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη και ωρίμανση της σκέψης των παιδιών. Αναφερόμενη στην πλοκή του, επεσήμανε πως υπάρχει συγκερασμός ελληνικών στοιχείων, εγκυκλοπαιδικών γνώσεων και στοιχείων διαπαιδαγώγησης ενώ συνέστησε ανεπιφύλακτα το βιβλίο σε μικρούς και μεγάλους.

Ακολούθησε η ανάγνωση αποσπασμάτων από την ηθοποιό της ομάδας του Λαϊκού θεάτρου Νέας Ερυθραίας, Στέλλα Κωσταντίνου με το κοινό να καθηλώνεται από τις περιγραφές και την γραφή της συγγραφέως.

Το βιβλίο ταξιδεύει τον αναγνώστη στο μεγαλείο και στο μυστήριο δύο μεγάλων πολιτισμών. «Μεσόγειος, 6ος αιώνας π.Χ. Τόπος συνάντησης δύο μεγάλων αρχαίων πολιτισμών. Ελλάδα και Αίγυπτος αποτελούν φάρους επιστημών και τεχνών. Πολιτισμοί τόσο μεγάλοι και συνάμα τόσο μυστικιστικοί, δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για να λάμψουν προσωπικότητες όπως ο Πυθαγόρας. Σάμος, την ίδια περίοδο. Ο μικρός Ιάσονας ξυπνά σε πανικό. Πειρατές έχουν εισβάλει στο σπίτι του και απαγάγουν τη μητέρα του. Όταν ο Ιάσονας συναντηθεί με τον Πυθαγόρα και με τη βοήθειά του προσπαθήσει να βρει τη μητέρα του θα ξεκινήσει μια συναρπαστική περιπέτεια».

Αξιοπρόσεκτη στιγμή της βραδιάς ήταν «τα πηγαδάκια» των αναγνωστών που αντάλλασσαν απόψεις για το βιβλίο. Η συγγραφέας, στο τέλος της βραδιάς υπέγραψε βιβλία της και συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet