Έρχεται… το Φεστιβάλ Κηφισιάς 2018
Πολιτισμός

Έρχεται… το Φεστιβάλ Κηφισιάς 2018

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού του Δήμου Κηφισιάς κορυφώνινται με το Φεστιβάλ Κηφισιάς. Από τις 28 Ιουνίου έως και τις 20 Ιουλίου 2018, δημότες και επισκέπτες της πόλης θα έχουν τη χαρά να παρακολουθήσουν πλήθος μουσικών και θεατρικών εκδηλώσεων.

Το Φεστιβάλ Κηφισιάς 2018 ξεκινά την Πέμπτη 28 Ιουνίου, ώρα 21:00 στο Ζηρίνειο Στάδιο (Λεωφ. Κηφισίας 192, Κηφισιά), με ένα μεγάλο ορχηστρικό και χορωδιακό αφιέρωμα στους Beatles, όπως αναφέρει στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» Δήμου Κηφισιάς, Αχιλλέας Κουρέπης. Περισσότεροι από εκατό μουσικοί και χορωδοί υπόσχονται στο κοινό ένα ταξίδι στον χρόνο μέσα από τη μουσική των Beatles (γενική είσοδος 5 ευρώ).

Από την Παρασκευή 29 Ιουνίου έως και την Τρίτη 3 Ιουλίου στις 21:00, στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης, Κηφισιά) η Θεατρική Ομάδα του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» Δήμου Κηφισιάς, παρουσιάζει την ξεκαρδιστική κωμωδία του Georges Feydeau «Ξενοδοχείο ο Παράδεισος», σε σκηνοθεσία Κικής Αυγουστάτου (είσοδος ελεύθερη).

Τη Δευτέρα 2 Ιουλίου στις 21:00, στο αίθριο των Εκπαιδευτηρίων ISA (Αρτέμιδος 42 & Ξενίας, Κηφισιά) το κοινό θα παρακολουθήσει μια βραδιά με την πιανίστα Ναταλία Μιχαηλίδου και τον ομποΐστα Ευάγγελο Χριστόπουλο, αφιερωμένη στο έργο του μεγάλου Γάλλου συνθέτη Claude Debussy με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον θάνατό του. Μια παρουσίαση του έργου του από το ρομαντισμό έως και τα κλασσικά κομμάτια, σε μια παράλληλη αφήγηση από τη Μάγδα Μαυρογιάννη (είσοδος ελεύθερη)

Τρεις ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 5 Ιουλίου στις 21:00, το αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς υποδέχεται έναν από τους μεγαλύτερους συνθέτες της ελληνικής μουσικής, τον Γιώργο Κατσαρό. Μια παράσταση σταθμό στη διαδρομή του μεγάλου Έλληνα συνθέτη στη μουσική όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε δικά του αλλά και πολλά άλλα αγαπημένα τραγούδια (γενική είσοδος 5 ευρώ).

Για τους μικρούς φίλους του Φεστιβάλ έρχεται μια παιδική θεατρική παράσταση από τον αγαπημένο ηθοποιό Χάρη Ρώμα με τίτλο «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες». Το ταξίδι σε μαγικές χώρες και άλλους λαούς, θα λάβει χώρα στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς, την Παρασκευή 6 Ιουλίου στις 21:00 (είσοδος ελεύθερη).

Η Νέα Ερυθραία το Σάββατο 7 Ιουλίου στην πλατεία 28ης Οκτωβρίου (Κολοκοτρώνη & Κύπρου, Νέα Ερυθραία) στις 21:00 υποδέχεται δύο μεγάλες φωνές του ρεμπέτικου. Η Μαριώ, με την τεράστια ιστορία στο ρεμπέτικο τραγούδι, με τη γνωστή Κατερίνα Τσιρίδου θα ταξιδέψουν από τα σοκάκια της παλιάς Αθήνας και του Πειραιά, μέσα από τη μουσική του Τσιτσάνη, του Βαμβακάρη κ.ά., στην ιστορία του ρεμπέτικου (είσοδος ελεύθερη).

Η παράσταση «Ένας μήνας στην εξοχή», από το έργο του Ιβάν Σεργκέγεβιτς Τουργκένιεφ, φιλοξενείται στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς την Κυριακή 8 Ιουλίου στις 21:00, με τη γνωστή ηθοποιό Μαίρη Βιδάλη και τον εξαιρετικό θίασό της. Ένα έργο εποχής που πραγματεύεται τις δυσκολίες του έρωτα και της αγάπης (είσοδος ελεύθερη).

Την Τρίτη 10 Ιουλίου στις 21:00 στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς θα πραγματοποιηθεί βραδιά κλασικής μουσικής, καθώς 11μελής ορχήστρα με δύο σολίστ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Μίλτου Λογιάδη, θα παρουσιάσει σημαντικά έργα του κλασικού, ρομαντικού και σύγχρονου ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου (είσοδος ελεύθερη).

Τη μεθεπόμενη ημέρα, Πέμπτη 12 Ιουλίου, στις 21:00 στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς το κοινό θα παρακολουθήσει ένα «Γκαλά Όπερας», μια συνδιοργάνωση του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» με τον Σύνδεσμο Βιώσιμης Ανάπτυξης των Πόλεων (είσοδος ελεύθερη).

Την Παρασκευή 13 Ιουλίου στις 20:30 στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς έρχεται μια θεματική βραδιά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ένα πάνελ με διακεκριμένους ομιλητές, όπου θα αναλύσουν τις σχέσεις των δύο χωρών, ενώ αμέσως μετά την πολιτική συζήτηση θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με την πιανίστα Μαρία Παπαπετροπούλου και τη βιολοντσελίστα Σεντέφ Ερτσετίν, σε κομμάτια από τη μουσική και των δύο χωρών (είσοδος ελεύθερη).

Την Κυριακή 15 και τη Δευτέρα 16 Ιουλίου στις 21:00 στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς παρουσιάζεται μια μουσικό-θεατρική παράσταση με τίτλο «Πού ΄ναι τα χρόνια ωραία χρόνια…» αφιερωμένη στη ζωή του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή. Οκτώ ηθοποιοί παίζουν και τραγουδούν σαν μια παρέα που θυμίζει παλιό κυριακάτικο τραπέζι (είσοδος ελεύθερη).

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας με αφορμή τον ένα χρόνο λειτουργίας του, συνδιοργανώνει με το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» μια πολιτιστική βραδιά με μουσική, ποίηση, θέατρο και διαλέξεις την Τρίτη 17 Ιουλίου στις 21:00 στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς (είσοδος ελεύθερη).

Στις 18 Ιουλίου στις 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο της Νέας Ερυθραίας (Ι. Δρυμπέτη & Κερκύρας, Νέας Ερυθραίας) θα παρακολουθήσουμε τη θεατρική παράσταση «Lemon», ένα έργο βασισμένο στον ποιητικό μονόλογο «Χιλιαεννιακόσια» του Alessandro Baricco (είσοδος ελεύθερη).

Η Κατερίνα Διδασκάλου παρουσιάζει στις 19 Ιουλίου στις 21:00 στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς τον θεατρικό μονόλογο «Απολυμένη» του Αντώνη Τσιπιανίτη σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη. Μια ιστορία της σύγχρονης εποχής για τα αδιέξοδα που βιώνει ο καθένας (γενική είσοδος 5 ευρώ).

Τέλος, στις 20 Ιουλίου στις 21:00 στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν «Τα όνειρα της γιαγιάς Παραμυθούς». Ένα ταξίδι στον κόσμο για τα όνειρα όλων των παιδιών (είσοδος ελεύθερη).

«Αναγνωρίζοντας τη δυσκολία των καιρών, η είσοδος για τις περισσότερες εκδηλώσεις είναι ελεύθερη ώστε όλοι οι συμπολίτες, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης μας να απολαύσουν το πολιτιστικό μας πρόγραμμα» αναφέρει στονχαιρετισμό του ο αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» Δήμου Κηφισιάς, Νικήτας Κόκκαλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet