Απολαυστικές ερμηνείες στο 30ό Χορωδιακό Φεστιβάλ Δήμου Κηφισιάς
Πολιτισμός

Απολαυστικές ερμηνείες στο 30ό Χορωδιακό Φεστιβάλ Δήμου Κηφισιάς

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 30ό Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου Κηφισιάς που διεξήχθη το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς και στην αίθουσα του Πολιτιστικού «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» του Δήμου. Φέτος στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, εκτός από αξιόλογες ελληνικές χορωδίες, συμμετείχε και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια χορωδία από το εξωτερικό και συγκεκριμένα η Γυναικεία Χορωδία Εκπαιδευτικών του Dobrich Βουλγαρίας, με μαέστρο τη Margarita Ruseva-Ganeva.

Το Σάββατο 9 Ιουνίου το 30ό Χορωδιακό Φεστιβάλ ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του δημάρχου Κηφισιάς, Γιώργου Θωμάκου, ο οποίος, αφού έκανε μια αναφορά στην ιστορία αυτού του θεσμού και την αξία που έχει για τη διοίκηση του Δήμου, κάλεσε το ακροατήριο να απολαύσει τις χορωδίες μέσα στο ειδυλλιακό τοπίο της Κηφισιάς, εκεί όπου, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, «μέχρι και τα πλατάνια της Πύρνας έσκυψαν για να ακούσουν αυτή την πανδαισία χορωδιακής μουσικής».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Παιδική Χορωδία του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» Δήμου Κηφισιάς υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Θανάση Αρβανίτη. Την παράσταση έκλεψε η Παιδική Χορωδία «Rosarte» με τις διεθνείς συμμετοχές σε διαγωνισμούς και μαέστρο τη Ρόζυ Μαστροσάββα. Στη συνέχεια έκανε την εμφάνιση της η Γυναικεία Χορωδία Εκπαιδευτικών του Dobrich Βουλγαρίας η οποία εντυπωσίασε το κοινό, ενώ το Φωνητικό Σύνολο «Eklipsis», υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ματθαίου Λεγάκη, παρουσίασε υψηλής ποιότητας έργα. Την πρώτη ημέρα έκλεισε η Μικτή Χορωδία του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δ. Βικέλας» Δήμου Κηφισιάς με ένα εκπληκτικό πρόγραμμα συνοδεία της δεκαμελούς ορχήστρας Musica Nova, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η σύζευξη με το ακορντεόν στο τραγούδι «Άντρα μου, πάει».

Παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δ. Βικέλας» Δήμου Κηφισιάς, Νικήτας Κόκκαλης, ο πρώην δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Βάρσος και ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σκορδίλης.

Τη δεύτερη μέρα άνοιξε με έναν χαιρετισμό ο αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δ. Βικέλας» Δήμου Κηφισιάς, Νικήτας Κόκκαλης, ο οποίος τόνισε την επιθυμία και βούληση της διοίκησης να «αποκτήσει το χορωδιακό φεστιβάλ τη χαμένη του αίγλη και να γίνει σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου».

Πρώτη εμφανίστηκε η Χορωδία Εκπαιδευτικών Μουσικής Περιφέρειας Αττικής «Choremus» και η Χορωδία Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Παλλήνης με ένα χαρούμενο πρόγραμμα από κλασικά κομμάτια ξένου ρεπερτορίου με μαέστρο τη Φαίδρα Γιαννέλου. Δεύτερη εμφανίστηκε η χορωδία «La Fa mi lia» με μαέστρο τη Ρόζυ Μαστροσάββα και ένα πρόγραμμα με χορευτικά, αλλά και πιο μελωδικά κομμάτια. Τον θαυμασμό του κοινού με το μουσικό της πρόγραμμα, προκάλεσε η πιο ιστορική χορωδία της πόλης της Κηφισιάς, η «Κηφισιά 1937», υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Χαράλαμπου Μιχαηλίδη. Το πρόγραμμα του 30ού Χορωδιακού Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με τη δεύτερη εμφάνιση της Γυναικείας Χορωδίας Εκπαιδευτικών του Dobrich Βουλγαρίας, κατά την οποία τα μέλη της χορωδίας τραγούδησαν διασκευές διάσημων ξένων τραγουδιών στη γλώσσα τους, με παραδοσιακά βουλγάρικα τραγούδια, ενώ έκλεισαν το πρόγραμμά τους με την «Αθήνα» του Μάνου Χατζιδάκι.

Παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δ. Βικέλας» Δήμου Κηφισιάς, Αχιλλέας Κουρέπης, ο αντιπρόεδρος, Νικήτας Κόκκαλης, ο αντιδήμαρχος Κηφισιάς Απόστολος Κασιούρας, ο αντιδήμαρχος Εκάλης Δημήτρης Λιανός, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης «Μένανδρος» και δημοτική σύμβουλος Πόλυ Αστερίου, η πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας (ΚΕΜΜΕ) και δημοτική σύμβουλος Έφη Κούτση, η δημοτική σύμβουλος Μαρία-Χριστίνα Τσιάμα και το μέλος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δ. Βικέλας» Δήμου Κηφισιάς Αγγελική Βαλασοπούλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet