Βραδιά Χατζηδάκι από τους Φίλους Μουσείου Γουλανδρή
Πολιτισμός

Βραδιά Χατζηδάκι από τους Φίλους Μουσείου Γουλανδρή

Οι Φίλοι του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας τιμούν τον μουσικοσυνθέτη Μάνο Χατζιδάκι σε μία μουσική βραδιά που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014, στο Κέντρο Γαία, στην Κηφισιά.

O ποιητής Γιώργος Χρονάς, οι τραγουδιστές Ανδρέας Καρακότας και Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού και ο πιανίστας Σάκης Κοντονικόλας θα συμμετάσχουν στη βραδιά λόγου και μουσικής «Μάνος Χατζιδάκις, ο στοχαστής και ο μουσικός» που διοργανώνουν οι Φίλοι του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

«Παρουσιάζουμε τη συνεισφορά του Μάνου Χατζιδάκι, στο ελληνικό τραγούδι, αλλά και τη γενικότερη αντίληψη του συνθέτη για την μουσική ως τρόπο επικοινωνίας, έκφρασης και συνδιαλλαγής» αναφέρει το Μουσείο.

Ο Μάνος Χατζιδάκις άλλωστε ήταν εκείνος που είχε πει ότι «η τέχνη του τραγουδιού αποτελεί κοινωνικό λειτούργημα, γιατί το τραγούδι μάς ενώνει μέσα σ΄ έναν μύθο κοινό. Όπως στον χορό ενώνουμε τα χέρια μεταξύ μας για να ακολουθήσουμε ίδιες ρυθμικές κινήσεις έτσι και στο τραγούδι ενώνουμε τις ψυχές μας για να ακολουθήσουμε μαζί τις ίδιες εσωτερικές δονήσεις».

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς ο Γ. Χρονάς θα διαβάσει Μάνο Χατζιδάκι, ενώ οι τραγουδιστές θα τραγουδήσουν επιλεγμένα τραγούδια του. Θα υπάρξει επίσης προβολή οπτικοακουστικού υλικού την οποία θα συντονίσει η Άννα Κρεμέζη-Μαργαριτούλη.

Η συμμετοχή για τα μέλη των Φίλων είναι 12 ευρώ, ενώ για τα μη μέλη 15 ευρώ. Ωστόσο, τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς του Μουσείου. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 8:00 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο του Κέντρου ΓΑΙΑ, Όθωνος 100, στην Κηφισιά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet