Δήμος Κηφισιάς: Η πλατεία Αδαμών γέμισε από τους λάτρεις του «Σερ Μπίθι»
Πολιτισμός

Δήμος Κηφισιάς: Η πλατεία Αδαμών γέμισε από τους λάτρεις του «Σερ Μπίθι»

Στην καρδιά των Αδαμών στον Δήμο Κηφισιάς η πλατεία ήταν γεμάτη. Περισσότεροι από πεντακόσιοι ήταν το περασμένο Σαββατόβραδο (27-28/8) οι λάτρεις της αξεπέραστης φωνής του «Σερ Μπίθι». Του Γρηγόρη Μπιθικώτση του οποίου τα βλαστάρια, ο Γρηγόρης ο νεότερος και η Άννα Μπιθικώτση σκιαγράφησαν με ποίηση και μουσική τον πατέρα τους, ταξιδεύοντας το κοινό στους σημαντικότερους σταθμούς της ζωής και του έργου του μεγάλου Έλληνα ερμηνευτή.

Στο μουσικό αυτό ταξίδι ακούστηκαν πολλές σημαντικές φωνές που έπλεξαν το εγκώμιο του αείμνηστου καλλιτέχνη όπως των Μίκη Θεοδωράκη, Οδυσσέα Ελύτη, Μάνου Χατζιδάκι, Γιώργου Ζαμπέτα, οι οποίοι και συνεργάστηκαν με τον «Σερ Μπίθι» μια ολόκληρη ζωή. Χαρακτηριστικά ο μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης, που γνωρίστηκαν στη Μακρόνησο, είπε «αν δεν ήταν ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης εγώ θα ήμουν ένα τίποτα».

Ο κόσμος καταχεικρότησε ενθουσιασμένος το μουσικό υπερθέαμα «Γρηγόρης Μπιθικώτσης», ενώ χοροί στήθηκαν σε όλα τα σημεία της πλατείας. Κυριάρχησαν φυσικά οι φοβερές ζεϊμπεκιές του «Σερ Μπίθι» όπου όλοι γίνανε χορευτές, μηδέ εξαιρουμένων και πολλών αιρετών.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος δεν παρέλειψε να ενημερώσει τους Αδαμιώτες για τα μεγάλα έργα που έχουν σχεδιαστεί και έχουν ξεκινήσει στην περιοχή, ενώ καλωσόρισε και επαίνεσε τον Γρηγόρη και την Άννα Μπιθικώτση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet