«Δεν πληρώνομαι, δεν πληρώνω» στα «Μενάνδρεια» του Δήμου Κηφισιάς
Αυτοδιοίκηση

«Δεν πληρώνομαι, δεν πληρώνω» στα «Μενάνδρεια» του Δήμου Κηφισιάς

Η εξαιρετική συνεργασία του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν συνεχίζεται. Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι θεατρικές παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν «Αδαμαντία» και «Η ζωή είναι ωραία» του Τσέχωφ, σε τρεις Δήμους – μέλη του Συνδέσμου (Βριλήσσια, Λυκόβρυση-Πεύκη και Γαλάτσι), σειρά έχει η σύγχρονη κωμωδία του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνομαι, δεν πληρώνω».

Η παράσταση εντάσσεται στον πολιτιστικό θεσμό του Δήμου Κηφισιάς «Μενάνδρεια» και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017, στις 20:30, στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το έργο παρουσιάζεται στο πλαίσιο των Διαδημοτικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Εν Άστει» που διοργανώνει ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (21 ΟΤΑ) σε συνεργασία με τους 13 Δήμους – μέλη του, και με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και η οποία έχει ξεκινήσει από την περσινή χρονιά.

Η παράσταση «Δεν πληρώνομαι, δεν πληρώνω» του Ντάριο Φο είναι σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία του Παντελή Δεντάκη και παίζουν οι: Κάτια Γέρου, Γιώργος Μακρής, Ερατώ Πίσση, Χρήστος Μαλάκης, Πέτρος Σπυρόπουλος.

Λίγα λόγια για το έργο

«Δεν πληρώνομαι, δεν πληρώνω» είναι η τελευταία εκδοχή της σπουδαίας κωμωδίας «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» (1974), όπου ο ίδιος ο συγγραφέας επανέφερε το 2010 προσθέτοντας τα νέα δεδομένα της οικονομικής κρίσης στην Ιταλία του 21ου αιώνα.

Επί σκηνής θα δούμε τους ηθοποιούς να πρωταγωνιστούν στην πολιτική σάτιρα που αφορά δύο τίμιες οικογένειες που αγωνίζονται με όπλο την «ανυπακοή» κόντρα σε μια παράλογη κοινωνία.

Στην πόλη του Μιλάνο ξεσπάει ανταρσία. Οι γυναίκες κάνουν πλιάτσικο στα σούπερ-μάρκετ, οι εργάτες διακόπτουν την κυκλοφορία των τρένων, τα παιδιά πετροβολούν τους αστυνομικούς. Το σπίτι του νομοταγή προλετάριου Τζοβάνι και της «επαναστατημένης» Αντωνίας γίνεται γιάφκα και τόπος συνάντησης ενός αναρχικού μπάτσου, ενός γκαστρωμένου καραμπινιέρου και ενός γέρου φιλοσόφου με άνοια. Και η ζωή όλων, γίνεται πιο όμορφη και συνάμα πιο ρημαγμένη.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet