Δύο υπέροχες μουσικές συναντήσεις από τον Σύλλογο «Οι Φίλοι της Ορχήστρας Κηφισιάς»
Πολιτισμός

Δύο υπέροχες μουσικές συναντήσεις από τον Σύλλογο «Οι Φίλοι της Ορχήστρας Κηφισιάς»

Δύο υπέροχες μουσικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στον κήπο της «Βίλας Μπότση» από τον Σύλλογο «Οι Φίλοι της Ορχήστρας Κηφισιάς», σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας (ΚΕΜΜΕ), την Τετάρτη 14 και την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021.

Την Τετάρτη 14 Ιουλίου, o εξαίρετος  φλαουτίστας Δημήτρης Φωτόπουλος, μαζί με τον προικισμένο κιθαρίστα Δημήτρη Παππά παρουσίασαν ένα πρωτότυπο πρόγραμμα. Στο τέλος του οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μελωδίες που συνδέονταν  με τη Μικρά Ασία, επιλογές των εξαιρετικών μουσικών, αλλά και των συνδιοργανωτών της εκδήλωσης, του προέδρου του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Ορχήστρας Κηφισιάς», Φραντσέσκο Βιανέλλο και της προέδρου του ΚΕΜΜΕ, Έφης Κούτση. Στην εκδήλωση υπήρχε και αφιέρωμα στη μνήμη του σημαντικού συνθέτη – κιθαρίστα Κυριάκου Τζωρτζινάκη, επί χρόνια καθηγητή στο Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Κηφισιάς.

Την Τρίτη 20 Ιουλίου, ο ταλαντούχος πιανίστας Παναγιώτης Τροχόπουλος ταξίδεψε τους φίλους της κλασικής μουσικής με ένα συναρπαστικό ρεσιτάλ, το πρόγραμμα του οποίου κορυφώθηκε με τον «Petrushka» του Igor Stravinsky, για την επέτειο των 50 ετών από τον θάνατο του μεγάλου Ρώσου συνθέτη. Ο Έλληνας πιανίστας και μαθητής του θρυλικού βιρτουόζου Nikolai Petrov καταχειροκροτήθηκε και μάγεψε τους ακροατές που παρευρέθηκαν στη βραδιά, με τη δεξιοτεχνία του και το προσεγμένο πρόγραμμα που παρουσίασε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet