Εντυπωσίασε το κοινό της Κηφισιάς η μαύρη κωμωδία «Αρσενικό και παλιά δαντέλα»
Πολιτισμός

Εντυπωσίασε το κοινό της Κηφισιάς η μαύρη κωμωδία «Αρσενικό και παλιά δαντέλα»

Τη μαύρη κωμωδία του Joseph Kesserling «Αρσενικό και παλιά δαντέλα», σε απόδοση του Σταμάτη Φασουλή, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδας του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς όσοι βρέθηκαν την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς.

Πριν την έναρξη της παράστασης η κ. Κική Αυγουστάτου, που έκανε και την σκηνοθεσία της παράστασης, αναφέρθηκε στην ιστορία του έργου που διαδραματίζετε στις ΗΠΑ το 1940 και στο αντιπολεμικό κλίμα που επικρατούσε, όταν ο θάνατος ήταν μια φρικτή καθημερινή πραγματικότητα στην Ευρώπη, καθώς και στο ότι το έργο αποτελεί και αλληγορία πάνω στο αιματοβαμμένο παρελθόν της ιστορίας των ΗΠΑ.

Οι δεσποινίδες Μπρούστερ (Άντυ Μπρούστερ η Κατερίνα Καλλιανού και Μάρθα Μπρούστερ η Άντζελα Σκαρλάτου) είναι δύο ευγενικές, ευλαβικές ηλικιωμένες αδερφές που έχουν ένα πολύ χαριτωμένο και «φιλάνθρωπο» βίτσιο, να δολοφονούν με αρσενικό σε σπιτικό ποτό μοναχικά άτομα για να τα απαλλάξουν από τα βάσανα της μοναξιάς τους.

Εκπληκτικοί ήταν οι Βαγγέλης Κυριακάκης ως Τέντυ Μπρούστερ, Μιχάλης Τσικαλάκης ως Μόρτιμερ Μπρούστερ και Τόνια Αγγελοπούλου ως Έλεν Χέρπερ.

Συμμετείχαν επίσης οι Σπύρος Σερέτης, Δημήτρης Τσολιάκος, Κατερίνα Σπαγή, Νίκος Τριανταφυλλόπουλος, Γιάννης Καλογεράς, Αγγελική Ταραζή και Ρεββέκα Τζόρβα. Τον αστυνομικό ο Χάρα υποδύθηκε ο Αχιλλέας Κουρέπης και τον Τζόναθαν Μπρούστερ ο Γιώργος Μπακανδρέας.

Τα σκηνικά ήταν της Τόνιας Αγγελοπούλου, τη μουσική επιμέλεια είχε ο Γιώργος Αυγουστάτος, τα κουστούμια και η σκηνοθεσία ήταν της Κικής Αυγουστάτου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet