Η Ευανθία Ρεμπούτσικα ταξίδεψε με τη μουσική της το κοινό της Κηφισιάς στη Σμύρνη
Πολιτισμός

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα ταξίδεψε με τη μουσική της το κοινό της Κηφισιάς στη Σμύρνη

Το μαγευτικό δοξάρι της Ευανθίας Ρεμπούτσικα ταξίδεψε το κοινό της Κηφισιάς στην πανέμορφη Σμύρνη, τη Νύμφη του Αιγαίου. Ήταν μια διασταύρωση όπου το συναίσθημα συναντήθηκε με την ιστορική μνήμη στη συναυλία της παγκόσμιας Ελληνίδας βιολονίστριας στους «Δρόμους της Σμύρνης» στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου.

Η δημοτική αρχή αναφέρει για τη συναυλία: «Με το φιλόμουσο κοινό να ταξιδεύει αέναα στη νοσταλγία και στον μελωδικό λυρισμό. Και πως αλλιώς αφού η μουσική της Ρεμπούτσικα, είναι εμπνευσμένη από τα ηχοχρώματα του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Με τυμπανοκρουσίες από δεξιοτέχνες μουσικούς έγινε η είσοδος της πολυαγαπημένης καλλιτέχνιδας, η οποία σαν έφηβη σκαρφάλωνε στις κερκίδες για να αφιερώσει τα ακούσματά της και στα πιο ψηλά δώματα του αιθρίου, όπου το χειροκρότημα μαζί με τη μελωδία έμοιαζε να φτάνουν μέχρι τον ουράνιο θόλο της βραδιάς που φωτιζόταν από ιστορικές θύμησες, οι οποίες δεν θα σβηστούν ποτέ, από τη συλλεκτική μνήμη κανενός Έλληνα. Άλλωστε αυτό φάνηκε και στη διάρκεια της συναυλίας όπου η συγκίνηση μέχρι δακρύων και τα αισθήματα χαρμολύπης ώθησαν ορμέμφυτα το κοινό να επαναφέρει στη σκηνή πολλές φορές την Ευανθία και τους δεξιοτέχνες επίσης ‘άνδρες’ της. Πράγματι, την Ευανθία Ρεμπούτσικα συνόδεψαν επτά εξαιρετικοί μουσικοί διαλεγμένοι από την ίδια για να γίνουν όλοι μαζί της μια αλλιώτικη ελληνική ‘οικογένεια’ στεφανωμένη από την αύρα του αξέχαστων πατρίδων».

Ανάμεσα στους 300 εκλεκτούς Κηφισιώτες και επισκέπτες ήταν ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Πάνος Σκουρλέτης, η πρόεδρος του Δ.Σ. Δήμου Κηφισιάς Λίλα Παπαδημητρίου, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σκορδίλης, οι πρόεδροι του ΚΕΜΜΕ και της Ένωσης Μικρασιατών Έφη Κούτση και Κατερίνα Μουστάκη, η δημοτική σύμβουλος Αγγελική Παπάζογλου (πρόεδρος ΔΕΠΙΣ), πολλοί εκπρόσωποι του ηλεκτρονικού περιοδικού και ημερήσιου Τύπου, οι κυρίες Αγάπη Πολίτη (της avanttales), Λάουρα Αλιπράντη, Ευαγγελία Πισκερά, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Κηφισιάς Στάθης Γρίβας, τα μέλη του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας» Πόλυ Αστερίου, Φρόσω Κουτσοχιώνη, Βαγγέλης Παναγιωτουνάκος, Μαργαρίτα Γκινοσάτη, Νίκος Αναγνώστου, ο εκ των χορηγών και η κυρία Δημήτρη Θανόπουλου.

Το κοινό καλωσόρισε η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας» Νίνα-Ασπασία Βλάχου.

Τέλος, η δημοτική αρχή ευχαριστεί το κοινό για το ενδιαφέρον.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet