«Η ιστορία των Πανδημιών: Όταν το παρελθόν φωτίζει το μέλλον» από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Κηφισιάς
Πολιτισμός

«Η ιστορία των Πανδημιών: Όταν το παρελθόν φωτίζει το μέλλον» από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Κηφισιάς

Καθώς φεύγει το 2020, μία ομιλία στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Κηφισιάς επιχειρεί να φωτίσει ένα από τα πιο δύσκολα ζητήματα που η χρονιά αυτή έφερε στην ζωή μας, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή.

Ειδικότερα, πρόκειται για την ομιλία «Η ιστορία των Πανδημιών: Όταν το παρελθόν φωτίζει το μέλλον», με ομιλήτρια τη Ντόρα Βακιρτζή, πρόεδρο του Ινστιτούτου Κοινωνικής Δυναμικής.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, η ομιλία αποτελεί μέρος του κύκλου μαθημάτων «Μαθήματα Σύγχρονης Ιστορίας» που επιμελείται ο δρ. Βλάσης Αγτζίδης, ιστορικός, συγγραφέας.

Λίγα λόγια για την ομιλία από τον Δήμο Κηφισιάς

Υπό το πρίσμα της ιστορίας γίνεται συγκριτική προσέγγιση της πανδημίας Covid-19 με παλαιότερες πανδημίες. Με την βοήθεια σύγχρονων ερευνών παρουσιάζονται θέματα που η πανδημία ανέδειξε και εξελίξεις που δρομολόγησε ή επιτάχυνε (κοινωνικές, τεχνολογικές, οικονομικές και εργασιακές). Τι προβλέπεται για το μέλλον; Ποιοι παράγοντες (κοινωνικοί, περιβαλλοντικοί) ευνοούν την εμφάνιση μολυσματικών ασθενειών;

Με την ευχή ο νέος χρόνος να μας βρει υγιείς, ωριμότερους και σοφότερους απέναντι στις δυσκολίες της ζωής, ας αποχαιρετήσουμε το 2020 και ας προχωρήσουμε με συνεργασία και αλληλεγγύη παρακάτω.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet