Η “σφαίρα του Σίσυφου” θα κυλήσει στο χωράφι του Σκιρώνειου Μουσείου
Πολιτισμός

Η “σφαίρα του Σίσυφου” θα κυλήσει στο χωράφι του Σκιρώνειου Μουσείου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ιδρύματος “Σκιρώνειο Μουσείο Πολυχρονόπουλου” προσκαλεί στο Σκιρώνειο Κέντρο Κηφισιάς (Γ. Λύρα 73, Νέα Κηφισιά) την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015, και ώρα 6.30 το απόγευμα, στην εναρκτήρια εκδήλωση μιας σειράς δράσεων με γενικό τίτλο “Το Χωράφι”.

Στη σχετική πρόσκληση του Ιδρύματος αναφέρονται τα εξής:

Το Χωράφι είναι μια ιδέα, είναι και ένα πραγματικό φυσικό περιβάλλον. Είναι μια ανοιχτή έννοια: συνδημιουργία, συνεύρεση, επικοινωνία, πρόκληση, συμμετοχή, φύτεμα, καρποφορία, εικαστική έρευνα και δράση. Είναι το χωράφι του Σκιρώνειου Κέντρου Κηφισιάς.

Σας προσκαλούμε την Παρασκευή να υποδεχθούμε μαζί την Καναδή εικαστικό Laurraine Beaulieu και το έργο της “Σίσσυφος”, μια σφαίρα που αποτελείται από 1500 άδεια μπουκάλια νερού.

Η «σφαίρα του Σίσυφου» δημιουργήθηκε από τη Laurraine Beaulieu πέρυσι το καλοκαίρι στην Ύδρα και κατά το πρώτο μέρος της performance κύλισε στα σοκάκια του νησιού, έπειτα πέρασε με πλοίο τον Αργοσαρωνικό, για να καταλήξει στην όχθη του Ιλισού ποταμού, δίπλα από τους στήλους του Ολυμπίου Διός. Στο δεύτερο μέρος της performance, η σφαίρα κύλισε στους δρόμους της Αθήνας κάτω από την Ακρόπολη.

Η Laurraine, με τη βοήθεια όλων μας, θα κυλήσει την σφαίρα ανάμεσα στις αιωνόβιες ελιές και φλαμουριές του Κέντρου. Μετά το τέλος αυτής της τρίτης performance, η σφαίρα θα ενταχθεί μόνιμα στον χώρο.

Ιδέα, κατασκευή και εκτέλεση: Laurraine Beaulieu

Επιμέλεια: Καίτη Χαλιορή, με την υποστήριξη του World Water Museum.

Στους μικρούς μας φίλους θα προσφέρουμε αναψυκτικά και στους μεγάλους κρασί.

Είσοδος Ελεύθερη

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet