«Η Ύδρευση στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας» από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Κηφισιάς
Πολιτισμός

«Η Ύδρευση στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας» από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Κηφισιάς

Για ένα σπουδαίο έργο των αρχαίων χρόνων, το «Αδριάνειο Υδραγωγείο», μιλά στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Κηφισιάς η Θεοδώρα Τζεφέρη, αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής του ΥΠΠΟΑ, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο τίτλος της διάλεξης είναι «Η Ύδρευση στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας».

Ο Δήμος Κηφισιάς αναφέρει τα εξής για την προαναφερθείσα διάλεξη:

  • Το «Αδριάνειο Υδραγωγείο» από τον κύκλο μαθημάτων «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ, ΤΕΧΝΗ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΡΕΥΝΑ» τον οποίο οραματίστηκε και επιμελήθηκε επί πέντε χρόνια ο, πρόσφατα εκλιπών, διακεκριμένος αρχαιολόγος και καθηγητής Δημήτρης Σκιλάρντι, Έφορος Αρχαιοτήτων ε.τ.
  • Τον κύκλο επιμελείται από την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά η Ειρ. Πέππα-Παπαϊωάννου, ομ. καθηγήτρια Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ, συνεργάτης του κ. Σκιλάρντι στον συντονισμό του κύκλου, την οποία και ευχαριστούμε θερμά.

Λίγα λόγια από την κ. Τζεφέρη για το περιεχόμενο της διάλεξης

Οι υδάτινοι πόροι των πηγών της Πάρνηθας και της Πεντέλης που ήταν σε χρήση στην αρχαιότητα και πώς συνέβαλλαν στην υδροδότηση των αρχαίων Δήμων που χωροθετούνται στη θέση των σύγχρονων Δήμων Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου και Ν. Ηρακλείου. Τα κυριότερα αρχαία υδραγωγεία στα Βόρεια Προάστεια της Αθήνας μέσα από τα πρόσφατα δημοσιευμένα αρχαιολογικά ευρήματα της τελευταίας εικοσαετίας και η σημασία του Αδριάνειου Υδραγωγείου.»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet