Ιστορικό ταξίδι στο… χθες
Πολιτισμός

Ιστορικό ταξίδι στο… χθες

Στις 19 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του δημαρχείου “Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος”, η “Μηχανή του Χρόνου” συμπλήρωσε 10 χρόνια πετυχημένης δημοσιογραφικής έρευνας. Οι δημιουργοί της Χρίστος Βασιλόπουλος και Δημήτρης Πετρόπουλος παρουσίασαν το δεύτερο βιβλίο τους “Ένοχοι και Αθώοι”.

Οι δυο καταξιωμένοι πλέον στη συνείδηση του κοινού συγγραφείς παρουσίασαν με σαφήνεια, γλαφυρότητα κι ιστορική ακρίβεια, 23 ιστορίες, ξεκινώντας από την αρχαία Ελλάδα  και διατρέχοντας την ελληνική ιστορία ως τις μέρες μας. Την αφήγηση των ιστορικά τεκμηριωμένων γεγονότων πλαισίωναν οπτικοακουστικά μέσα, με τέλειο συγχρονισμό και σπάνιες φωτογραφίες.

Μέσα σ’ ένα απόγευμα πέρασαν με κινηματογραφική ταχύτητα πολιτικοί στο εδώλιο του κατηγορουμένου, δωσίλογοι κι επαναστάτες, γυναίκες στην εξορία, Δεκεμβριανά, η απελευθέρωση της Ηπείρου και το σχέδιο Μάρσαλ. Επίσης ήρθαν στο φως άγνωστες πτυχές της ζωής του μεγάλου Έλληνα ερευνητή Γεωργίου Παπανικολάου, πώς και γιατί έχασε το βραβείο Νομπέλ, ενώ με την προσφορά του στην επιστήμη έσωσε, σώζει και θα σώζει ζωές. Επίσης, εκτυλίχθηκαν ανθρώπινες ιστορίες όπως αυτή της Γαβριέλας της Σπυριδούλας κι όχι μόνο.

Την ξεχωριστή βραδιά προλόγισε ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, ο οποίος ανέλυσε την Απελευθέρωση της Ηπείρου, καθώς επίσης επισήμανε τη μεγάλη προσφορά των εθελοντών κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων που έγραψαν ένα αληθινό έπος. Χαιρετισμό απηύθυνε κι ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ “Δημήτριος Βικέλας” Γιώργος Παπαδόπουλος, ο οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε ότι πατρίδα μας δεν είναι “οι κάμποι και τα ψηλά βουνά” αλλά η ιστορία μας κι οι άνθρωποι που την έγραψαν.

Επίσης παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Νίκος Παναγιώτου, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Περικλής Καραγιαννάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αγγελική Συνοδινού, Αγγελική Βαλασοπούλου, Ιλεάνα Στεφανάκου, Κατερίνα Μουστάκη, Λίλα Παπαδημητρίου, Αντώνης Βάρδας και τα μέλη του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ “Δημήτριος Βικέλας” Τζένη Χιώτη, Μαίρη Λυμπεροπούλου, Σταύρος Ζαπάντης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet