Μάγεψε το κοινό η Έκθεση Φωτογραφίας του Αρίστου Γρηγοριάδη
Πολιτισμός

Μάγεψε το κοινό η Έκθεση Φωτογραφίας του Αρίστου Γρηγοριάδη

Μάγεψαν, ενθουσίασαν και οδήγησαν σε  ονειρικά μονοπάτια τους επισκέπτες που είχαν την τύχη να παραβρεθούν στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας του Αρίστου Γρηγοριάδη, οι εξαίρετες φωτογραφίες του.

Από το Μαρόκο, στο Μαυροβούνι, από το Λονδίνο στη Θεσσαλονίκη, από τη Σουηδία στην Αλωνίσταινα της Αρκαδίας, ταξίδι, περιπέτεια,  περιήγηση εικόνων, τοπίων, προσώπων, άγνωστες ζωές, μοναχικές  μορφές, αναμονή, δουλειά, ξεκούραση.

Άσπρο –μαύρο – χρώμα, μοναδική εμπειρία οι στιγμές που αιχμαλώτισε ο φακός του φωτογράφου.

Στο πιάνο η Ιωάννα Πρίφτη με τις μοναδικές μουσικές ερμηνευτικές ικανότητές της έδωσε ήχο στο ονειρικό  ταξίδι των εικόνων.

Στα εγκαίνια το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στην αίθουσα του δημαρχείου Κηφισιάς παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού Σταύρος Ζαπάντης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού  «Δημήτριος Βικέλας», δάσκαλοι των τμημάτων καλλιτεχνικής παιδείας, καλλιτέχνες και πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών.

Η προσέλευση του κοινού ξεπέρασε κάθε προσδοκία και τα θετικά, ενθουσιώδη σχόλια προσέφεραν στους συντελεστές της εκδήλωσης μεγάλη χαρά κι ικανοποίηση. Οι φωτογραφίες παρουσιάστηκαν με ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο στερεωμένες με μαγνητάκια πάνω σε λαμαρίνες.

Το σκεπτικό του καλλιτέχνη  να μην υπάρχουν τίτλοι στις φωτογραφίες κι ο επισκέπτης να κάνει μόνος το δικό του τίτλο, τη δική του ιστορία, οδήγησε σε διαδραστικό στο οποίο μπορούσε ο επισκέπτης να επιλέξει όποιες από τις φωτογραφίες ήθελε, οι οποίες υπήρχαν τυπωμένες σε μικρό μέγεθος, τις κολλούσε σε χαρτί κι έγραφε το δικό του σενάριο. Η συμμετοχή ήταν απροσδόκητα μεγάλη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, συμμετείχε κι ο δήμαρχος Κηφισιάς και κάλυψε ηλικίες από 3 ετών έως πολλών, πολλών ετών.

Στο αίθριο του Δημαρχείου, μια κι η ζεστή  βραδιά το επέτρεψε, «τα πηγαδάκια» των επισκεπτών οδήγησαν σε συζητήσεις, απόψεις, κρίσεις.

Το φωτογραφικό τριήμερο συγκέντρωσε το ενδιαφέρον ιδιαίτερα νέων ανθρώπων κι όχι μόνον βέβαια, που εκτός από την περιήγηση στην έκθεση, συμμετέχοντας ενεργά άφησαν και τη δική τους προσωπική φωτογραφική  ματιά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet