Video

Μήνυμα «ευζωίας» από την ανανεωμένη 61η Ανθοκομική Κηφισιάς – VIDEO

Ανανεωμένη αναμένεται να είναι η 61η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Κηφισιάς που θα διεξαχθεί από την Τετάρτη 22 Απριλίου έως την Κυριακή 10 Μαΐου 2015.

Ο Δήμος Κηφισιάς παρουσίασε στοιχεία της 61ης Έκθεσης σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Απριλίου 2015, στο Μουσείο Γουλανδρή.

Συνέντευξη Τύπου για την 61η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

«Υπηρετούμε τον θεσμό των Ανθεστηρίων» δήλωσε ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος χαρακτήρισε την Ανθοκομική Έκθεση ως «το αγαπημένο παιδί της πόλης», της «Κηπούπολης της Αττικής».

Ο δήμαρχος τόνισε ότι έχει «τυφλή εμπιστοσύνη» στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ Ανθοκομική Έκθεση, το οποίο είναι, όπως ανέφερε, διαπαραταξιακό.

Ανανεωτικό πνεύμα χαρακτηρίζει τη φετινή Έκθεση, η οποία έχει ως κοινωνικό μήνυμα την ευζωία και επιφυλάσσει καινοτομίες. Όπως ανέφερε ο κ. Θωμάκος, όποιος επισκεφθεί την Έκθεση «θα αποκομίσει εμπειρίες ευχάριστες και δυνατές», ενώ η επίσκεψη αυτή θα συνδυαστεί με σωστή εξυπηρέτηση, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ενώ δεν θα υπάρχει ταλαιπωρία στη στάθμευση χάρη στη λειτουργία του πάρκινγκ Πλατάνου, με ειδικές τιμές για τους επισκέπτες της Έκθεσης.

Αναφορικά με το εισιτήριο της Έκθεσης ο δήμαρχος ανέφερε ότι δεν επετεύχθη η αποκλιμάκωση ή κατάργηση του εισιτηρίου (1,5 ευρώ), καθώς δεν υπήρχε «άνεση χρόνου» ώστε να αντισταθμιστεί το κόστος αυτού με χορηγίες ή αύξηση των περιπτέρων.

Τέλος, ο δήμαρχος τόνισε ότι η Ανθοκομική Έκθεση έχει προεκτάσεις στην οικονομική ζωή της πόλης, επηρεάζει άμεσα την κοινωνική και δημοτική οικονομία της Κηφισιάς και δίνει, όπως ανέφερε, μία «μικρή ανάσα» στο πρόβλημα της ανεργίας, καθώς για τις ανάγκες αυτής πραγματοποιούνται κάποιες «λίγες» προσλήψεις. Παράλληλα, όπως ανέφερε, οι επιχειρήσεις, το εμπόριο και οι επιχειρήσεις αναψυχής της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας μπορούν να ενισχυθούν τις ημέρες της Έκθεσης.

Την παρουσίαση συνέχισε ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Γιώργος Κομιανός, γεωπόνος στο επάγγελμα, ο οποίος σημείωσε ότι η Έκθεση είναι εκτός από γιορτή λουλουδιού, μία γιορτή Περιβάλλοντος και Διατροφής. Όραμα του Δήμου είναι, όπως ανέφερε ο κ. Κομιανός, να δοθεί εμπορική αξία στην Έκθεση και να δημιουργηθεί ένας θεσμός ο οποίος θα ασχολείται με θέματα καθαριότητας, ανακύκλωσης και αστικού πρασίνου.

Άλσος «Δημήτρης Ζωμόπουλος»
Άλσος «Δημήτρης Ζωμόπουλος»

Η ανανέωση της Έκθεσης έγκειται στην αλλαγή της διάταξης των περιπτέρων των παραγωγών, τα οποία φέτος θα είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε ο επισκέπτης να περνά από όλα τα περίπτερα, μέσω μίας ορισμένης διαδρομής. Με αυτόν τον τρόπο αναδεικνύεται, όπως εξήγησε ο κ. Κομιανός, και το άλσος. Παράλληλα, φέτος, έχει γίνει επιλογή των ανθοπαραγωγών και καλύπτεται το 100% των περιπτέρων, με ζήτηση, όπως σημειώθηκε, και για άλλα περίπτερα.

Σκοπός του ΝΠΔΔ είναι, σύμφωνα με τον κ. Κομιανό, να ξεφύγει ο θεσμός της Ανθοκομικής Έκθεσης από την έννοια του παζαριού και να αναβαθμιστεί σε φεστιβάλ. Παράλληλα, το Νομικό Πρόσωπο έχει ως στόχο τη δημιουργία Φίλων της Ανθοκομικής, οι οποίοι θα βοηθούν τόσο στην οργάνωση της Έκθεσης, όσο και στις δράσεις του Ν.Π. καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς και στη δημιουργία ενός ισχυρού branding για την Έκθεση με το οποίο θα επιτευχθεί η προσέλκυση χορηγών και πιθανόν και η κατάργηση του εισιτηρίου.

Αναφορικά με το εισιτήριο ο κ. Κομιανός σημείωσε ότι φέτος υπάρχει μία καινοτομία, καθώς ο επισκέπτης που πληρώνει το αντίτιμο των 1,5 ευρώ θα μπορεί με ελεύθερη διέλευση και το ίδιο εισιτήριο να μπαίνει στον χώρο της Έκθεσης από Δευτέρα έως και Πέμπτη.

Η Έκθεση θα πλαισιωθεί από πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες με νεανικά συγκροτήματα, συναυλία με τον Θανάση Πολυκανδριώτη, καθώς και με ομιλίες για τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση. Σημαντική είναι επίσης, η συνεργασία της φετινής Έκθεσης με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις Greenpeace και WWF, ενώ θα δημιουργηθεί, όπως ανέφερε ο κ. Κομιανός, μία «αλυσίδα γνώσης» για μαθητές σχολείων του Δήμου, μέσα από την οποία τα παιδιά θα μάθουν τη διαδικασία της διατροφής, από τη γη έως το τραπέζι μας, καθώς και τον σεβασμό στο περιβάλλον.

Ακολούθως, τον λόγο πήρε η αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Ανθοκομική Έκθεση, Ρόζυ Χαριτοπούλου, περιβαλλοντολόγος και υπεύθυνη Περιβάλλοντος του Δήμου Κηφισιάς, η οποία σημείωσε ότι έχει γίνει προσπάθεια να δοθεί περιβαλλοντική διάσταση στην Έκθεση.

Άλσος «Δημήτρης Ζωμόπουλος»
Άλσος «Δημήτρης Ζωμόπουλος»

Ο Δήμος Κηφισιάς προσπαθεί να προωθήσει το μοντέλο της ευζωίας και της οικολογικά βιώσιμης ανάπτυξης της πόλεως, όπως ανέφερε η κ. Χαριτοπούλου, η οποία και ανέλυσε τους τρεις βασικούς άξονες στους οποίους κινείται η διοίκηση. Αυτοί είναι:

  1. Ορθολογική διαχείριση αποβλήτων (ανακύκλωση, ορθή διαχείριση αποβλήτων, κομποστοποίηση).
  2. Πράσινες μεταφορές – Εξοικονόμηση ενέργειας.
  3. Ανάδειξη και προστασία φυσικών οικοσυστημάτων της πόλης (Κηφισός, άλσος «Δημήτρης Ζωμόπουλος» κ.ά.).

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015, στις 20:30.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet