Με ομιλίες, βραβεύσεις και μέτρα ασφαλείας η τελετή λήξης της 67ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς
Επιχειρήσεις – Αγορά

Με ομιλίες, βραβεύσεις και μέτρα ασφαλείας η τελετή λήξης της 67ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς

Με ομιλίες του δημάρχου Κηφισιάς, Γιώργου Θωμάκου και του πρόεδρου της Ανθοκομικής, Γιώργου Παπαδόπουλου, πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης της  67ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, την Κυριακή 23 Μαΐου 2021 στο άλσος Κηφισιάς, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Η βραδιά ξεκίνησε με μελωδίες από τη Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς υπό τη διεύθυνση του Φίλιππου Χίου. Tην παρουσίαση έκανε η Βάσω Τσαλαβούτα, πρόεδρος του Συλλόγων των Κηφισιωτών.

Ο κ. Θωμάκος σε μια ομιλία που συνέδεε το παρελθόν της Ανθοκομικής με τις μελλοντικές της δυνατότητες και αναφέρθηκε στη γλυκόπικρη γεύση που αφήνει κάθε φορά η βραδιά του αποχαιρετισμού μετά τη λήξη κάθε Ανθοκομικής. Εξέφρασε τη βαθιά ικανοποίησή του γιατί η Ανθοκομική στάθηκε όρθια για 2η χρονιά, σε δύσκολες υγειονομικά εποχές και στήριξε έμπρακτα τον δυναμικό κλάδο των ανθοκηπουρών, των καλλιεργητών και των φυτοπαραγωγών. Κλάδος που για την Κηφισιά είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο.

Ο κ. Θωμάκος ευχαρίστησε τον πρόεδρο κ. Παπαδόπουλο, το Δ.Σ., όλους όσοι εργάστηκαν από διαφορετικά πόστα και ειδικότητες για την επιτυχία της Έκθεσης, τους χορηγούς, τους παραγωγούς, τους καλλιεργητές, τους αρχιτέκτονες τοπίου που σχεδίασαν τους εννέα Κήπους του Κόσμου και τους εθελοντές του ΕΠΑ.Σ. ΣΥΓΓΡΟΥ – ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ που βοήθησαν στη δημιουργία τους.

«Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς έχει ξεπεράσει προ πολλών ετών τα στενά όρια μιας εμπορικής δραστηριότητας και μπορεί να γίνει οδηγός σε δράσεις και λειτουργίες που θα αποτελέσουν υπόδειγμα για όλη την Ελλάδα σε ζητήματα σύγχρονου αστικού πρασίνου. Οι ΚΗΠΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, φέτος, πρόβαλλαν και παρείχαν εναλλακτικές για το πώς μπορεί να ανασυσταθεί το πράσινο ειδικά στον τόπο της Κηφισιάς που τόσο βαθιά λαβώθηκε το περιβάλλον και το πράσινο».

Ο κ. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε με τη σειρά του εκ βαθέων, όλους όσοι  συνετέλεσαν στην υλοποίηση της 67ης Ανθοκομικής, αλλά και στην επιτυχία της. «Εφέτος έγινε πράξη η στρατηγική απόφαση της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς να επενδύσει στο Εκθεσιακό της σκέλος. Με το θεματικό της πάρκο και τα ετήσια αφιερώματά της, η Ανθοκομική Έκθεση καινοτομεί για άλλη μια φορά, κάτι που τη χαρακτηρίζει και αποτελεί έναν από τους λόγους που ο θεσμός διατηρείται πάντα ζωντανός και σύγχρονος, μεταφέροντας γνώση στους επισκέπτες της και κάνοντας τη συνολική εμπειρία της επίσκεψης, πολύ πιο πλήρη από πληροφορίες και ερεθίσματα», τόνισε ο ίδιος.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Γιώργος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι υπήρξε αύξηση εσόδων σε σχέση με προηγούμενες χρονιές και με την ενισχυμένη επισκεψιμότητα υπό τις περιορισμένες συνθήκες της πανδημίας, παραδίδεται μια σημαντική παρακαταθήκη για τις επόμενες διοικήσεις της Ανθοκομικής Έκθεσης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες βραβεύσεις της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς.

Η διοίκηση του Δήμου σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια των βραβεύσεων, η γενική γραμματέας του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», Ινώ Κωνσταντοπούλου, ευχαρίστησε τον δήμαρχο προσωπικά και τις διοικήσεις των Ανθοκομικών Εκθέσεων Κηφισιάς, για τη φιλοξενία που προσφέρουν τα τελευταία χρόνια στον Σύλλογο. Ανέφερε ότι περισσότεροι από 1.500 νέοι εθελοντές δότες έχουν εγγραφεί μέσα από την Ανθοκομική Έκθεση τα δύο προηγούμενα χρόνια και τρείς από αυτούς βρέθηκαν συμβατοί και χάρισαν ελπίδα και ζωή σε αντίστοιχους ασθενείς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet