Μια μοναδική βραδιά από τη Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς
Πολιτισμός

Μια μοναδική βραδιά από τη Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς

Στην κατάμεστη αίθουσα, από φιλόμουσο κοινό, του Εντευκτηρίου Εκάλης, το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς οργάνωσε για πρώτη φορά στην ιστορία των Μενανδρείων, μουσική συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Κηφισιάς, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015.

Η Φιλαρµονική του ∆ήµου Κηφισιάς με δυναμικό παρόν στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, και υπό τη διεύθυνση του µαέστρου Φίλιππου Χίου, χάρισε στο κοινό μοναδικές μελωδίες έργων αλλά και διασκευών βραβευμένων κινηματογραφικών μουσικών επιτυχιών.

Την εκδήλωση προλόγισε ο αντιπρόεδρος Πολιτισμού και Αθλητισμού Αχιλλέας Κουρέπης, την παρουσίαση έκανε το μέλος του Δ.Σ. «Δημήτριος Βικέλας» Κική Αυγουστάτου, ενώ τον συντονισμό της βραδιάς είχε αναλάβει η διακεκριμένη σολίστ και εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Κλασσικής Μουσικής Ευγενία Παπαδήμα.

Η άψογη εκτέλεση των έργων, τόσο στο πρώτο μέρος της συναυλίας που περιλάμβανε επιτυχίες της εποχής του 1950 και μετά, όσο και στο δεύτερο με αποσπάσματα κλασσικών έργων και ελλήνων συνθετών (Χατζιδάκις, Μουζάκης κ.ά.), κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Η συναυλία απέκτησε χαρακτήρα αυθόρμητης εκδήλωσης και κέρδισε τους ακροατές με τη γνησιότητα και την απλότητά της.

Στη συναυλία παρέστησαν ο γενικός επιθεωρητής Δηµόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο πρόεδρος Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Ζαπάντης και o αντιπρόεδρος Αχιλλέας Κουρέπης αντίστοιχα, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Κλασσικής Μουσικής Ευγενία Παπαδήμα, ο αντιδήμαρχος Εκάλης Δημήτρης Λιανός, η πρόεδρος του Μενάδρου Πόλυ Αστερίου, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Ενότητας Εκάλης Λίλα Δραγώνα, ο κοινοτικός σύμβουλος Εκάλης Χρήστος Μαντάς και ο υπεύθυνος Τύπου του ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων Παύλος Σιτές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet