Μνήμες Μικρασιατικής Καταστροφής επί σκηνής στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς
Πολιτισμός

Μνήμες Μικρασιατικής Καταστροφής επί σκηνής στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς

Με έναν δικό τους… αγγελικό τρόπο οι καταξιωμένοi ηθοποιοί Αλμπέρτο Εσκενάζη και Λουκία Παπαδάκη σφράγισαν τη μαύρη επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή επί σκηνής στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς. Η ερμηνεία τους σε ρόλους δύο Μικρασιατών που συναντήθηκαν τυχαία για να ξεδιπλώσουν μνήμες, να ανταλλάξουν αντικείμενα αλλά κυρίως αισθήματα συγκλόνισαν το ακροατήριο, το οποίο και τους επιφύλαξε χειροκροτήματα λες και τα είχαν φυλαγμένα  στην καρδιά έναν ολόκληρο αιώνα.

Η συγκίνηση μέχρι δακρύων, η τρυφερότητα, το χιούμορ, οι ανατροπές, τα σμυρναίικα τραγούδια που ακούγονται και χορεύονται από το δίδυμο Εσκενάζη – Παπαδάκη, θα μείνουν στην επιλεκτική μνήμη όσων είδαν και θα συνεχίσουν να βλέπουν την παράσταση και σε άλλους δήμους όλο το καλοκαίρι 2022.

Στο θεατρόφιλο κοινό ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς Λίλα Παπαδημητρίου,η σπουδαία κυρία του ελληνικού θεάτρου Κατερίνα Χέλμη, το μέλος Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας», γνωστή σοπράνο Μάρα Θρασυβουλίδου, η πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Κηφισιάς Πόλυ Αστερίου, η πρόεδρος της «Ένωσης Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας» Κατερίνα Μουστάκη, ο τ. γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής και το κοινό της Κηφισιάς που αγαπά και στηρίζει το καλόθέατρο.

Η οικοδέσποινα της βραδιάς, πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας», Νίνα-Ασπασία Βλάχου πρόσφερε στους καλλιτέχνες ανθοδέσμη της χορηγού Αντουανέτας Κουτσουράδη, φιλοτεχνημένη και με λουλούδια που ανθίζουν στη μικρασιατική γη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet