Μουσικό αφιέρωμα στον Κηφισιώτη βαρύτονο της Λυρικής Κωστή Δημητρακόπουλο
Πολιτισμός

Μουσικό αφιέρωμα στον Κηφισιώτη βαρύτονο της Λυρικής Κωστή Δημητρακόπουλο

Ο Δήμος Κηφισιάς και ο δήμαρχος, Γιώργος Θωμάκος, τιμούν τον Κηφισιώτη βαρύτονο της Λυρικής Σκηνής Κωστή Δημητρακόπουλο με μουσικό αφιέρωμα το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017, στις 19:00, στην αίθουσα του δημαρχείου Κηφισιάς «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» (Διονύσου και Μυρσίνης).

Ο βαρύτονος Κωστής Δημητρακόπουλος φοίτησε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με τη Μαρίκα Καλφοπούλου και τον Γκαστόν Δεπόλλα. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ταυτίστηκε με τη μακρόχρονη συνεργασία του με τη Λυρική Σκηνή (1960-1987), κατά την οποία ερμήνευσε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε δεκάδες όπερες. Μεταξύ άλλων, εμφανίστηκε με μεγάλη επιτυχία στις ιταλικές όπερες Τραβιάτα (La traviata) ως Ζερμόν, «Ένας χορός μεταμφιεσμένων» («Un ballo in maschera») ως Ρενάτο και «Οι Παλιάτσοι» («I Pagliacci») ως Σύλβιο. Συμμετείχε επίσης σε γαλλικές και ρωσικές όπερες όπως και σε ελληνικές, όπως «Το Απόγεμα της Αγάπης» του Μάριου Βάρβογλη, «Το κρίνο στο ακρογιάλι» του Γεωργίου Σκλάβου, «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος» του Μανώλη Καλομοίρη κ.α. Συνεργάστηκε τακτικά με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ενώ διετέλεσε στέλεχος του Σωματείου Ηθοποιών Μελοδράματος και Όπερας (ΣΗΜΟ).

Ιδιαίτερη δραστηριότητα επέδειξε και στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Κηφισιάς. Ο Κωστής Δημητρακόπουλος τίμησε με την παρουσία του τη «Χορωδία 1937» την περίοδο την οποία διατέλεσε μαέστρος ο αείμνηστος Σπύρος Καράγιαννης. Επίσης, μετέφερε τις γνώσεις του ως καθηγητής φωνητικής στη «Μικτή Χορωδία Νέων» του Δήμου Κηφισιάς, με μαέστρο τον Γιώργο Αρβανίτη (1996-2002).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet