Ξαναζούν… τα αρχοντικά της Κηφισιάς
Πολιτισμός

Ξαναζούν… τα αρχοντικά της Κηφισιάς

Αρχοντικά μοναδικής ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας ανοίγουν για το κοινό στην Κηφισιά. Ένας περίπατος, με νοσταλγική διάθεση, σε κατοικίες της Κηφισιάς, οι οποίες χρονολογούνται στα τέλη του 19ου με αρχές του 20ού αιώνα.

Ο Δήμος Κηφισιάς, σε συνεργασία με το Open House Athens, περιμένει το κοινό την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, από τις 10:00 έως τις 14:00, σε μία μοναδική περιήγηση – περίπατο.

Στην πρόσκληση που απευθύνει ο Δήμος στους πολίτες σημειώνεται:

«Μια πορεία στον χρόνο και την ιστορία, μια ευκαιρία να γνωρίσουμε όλοι την αισθητική ομορφιά και την ιστορικότητα μερικών από τα πλέον σημαντικά και εμβληματικά αρχοντικά της Κηφισιάς.

»Το “φαινόμενο της Κηφισιάς” μας αποκαλύπτει μια ποικιλία σπιτιών με ιστορική αξία, με στοιχεία από την Αναγέννηση έως την Κλασική Αρχαιότητα, έργα μεγάλων δημιουργών όπως του Ερνέστου Τσίλερ, που δένουν αρμονικά με το καταπράσινο περιβάλλον της πόλης».

Το ταξίδι στην ιστορία ξεκινάει από την αρχή της Π. Τσαλδάρη, μεσολαβεί η οδός Στροφυλίου, και έπειτα το κοινό συναντά την Πεσματζόγλου και μέσω της Εμμ. Μπενάκη καταλήγει στο τέλος του περιπάτου ανακαλύπτοντας μερικά από τα σημαντικότερα αρχοντικά της Κηφισιάς.

Οι ενδιαφερόμενοι είναι απαραίτητο να συμπληρώσουν φόρμα συμμετοχής (www.kifissia.gr, τηλ. επικοινωνίας 213 2007271, 272). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet