Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Κηφισιάς το τριήμερο 22-24 Ιουλίου
Πολιτισμός

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Κηφισιάς το τριήμερο 22-24 Ιουλίου

Τριήμερο εκδηλώσεων έρχεται στο Φεστιβάλ Κηφισιάς στις 22, 23 και 24 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Παρασκευή 22 Ιουλίου θεατρική παράσταση «Δύο γυμνά χέρια» με την ηθοποιό Μελίνα Μποτέλλη στον αίθριο θέατρο του δημαρχείου Κηφισιάς, στις 21:00.

  • Η ηθοποιός και μουσική ερμηνεύτρια Μελίνα Μποτέλλη θα παρουσιάσει το θεατρικό – μουσικό μονόλογο «Δυο γυμνά άσπρα χέρια» που έγραψε, σκηνοθέτησε και ερμηνεύει η ίδια.
  • Ένας ύμνος στην Μητρότητα και την τέχνη της Μουσικής. Ένας μονόλογος αφιερωμένος στους δασκάλους όλων των Τεχνών. Κυρίως όμως στους ηθοποιούς – δασκάλους, που έφεραν με τις ξεχωριστές φωνές τους στα σπίτια των Ελλήνων το μεγάλο διεθνές θεατρικό ρεπερτόριο, μέσω του ραδιοφώνου, πριν από την εισβολή της τηλεόρασης και της εικόνας. Του ραδιοφώνου, που έκανε τη φαντασία των ακροατών να ταξιδεύει, να δημιουργεί εικόνες και πρόσωπα. Έτσι ο μονόλογός της μας ανοίγει έναν κόσμο και την ανθρώπινη πλευρά των καλλιτεχνών της κλασσικής μουσικής, σε συνδυασμό με το πανανθρώπινο θέμα Γυναίκα-Μητέρα.

Σάββατο 23 Ιουλίου συναυλία λυρικού τραγουδιού «Από τον Μότσαρτ στον Σακελλαρίδη και τον A.L. Weber», στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς, στις 20:30.

  • Οι καταξιωμένες σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Έλενα Μαραγκού (μέτζο σοπράνο) και Μίνα Πολυχρόνου (σοπράνο) ερμηνεύουν ντουέτα και άριες από γνωστές όπερες και οπερέτες ξένων και Ελλήνων συνθετών, καθώς και τραγούδια από γνωστά μιούζικαλ (“Cats“, “West Side Story” κ.ά.). Στο πιάνο συνοδεύει ο Δημήτρης Γιάκας.

Δευτέρα 25 Ιουλίου μουσική εκδήλωση στο αίθριο δημαρχείου Κηφισιάς, στις 20:30.

  • Βραδιά με θεσπέσιες νότες κλασικής μουσικής από δύο διακεκριμένους καλλιτέχνες. Η Νίνα Πατρικίδου (Αντιπρόεδρος του Mozarteum Hellas) στο βιολί και ο Florian Podgoreanu στο πιάνο.
  • Η νύχτα κλασικής μέθεξης τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αυστρίας, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ελληνοαυστριακού Μουσικού Καλοκαιριού, με αφορμή τον εορτασμό των 190 χρόνων από την έναρξη των Ελληνοαυστριακών διπλωματικών σχέσεων.
  • Συνδιοργανωτές, ο Οργανισμός Mozarteum Hellas (μέλος του Διεθνούς Ιδρύματος Mozarteum Salzburg) και το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας” του Δήμου Κηφισιάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet