Ολοκληρώνεται στις 13 Ιουνίου ο πρώτος κύκλος της «Άνοιξης Τεχνών»
Πολιτισμός

Ολοκληρώνεται στις 13 Ιουνίου ο πρώτος κύκλος της «Άνοιξης Τεχνών»

Ολοκληρώνεται το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015 ο πρώτος κύκλος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του νέου πολιτιστικού θεσμού του Δήμου Κηφισιάς «Άνοιξη Τεχνών» που διοργανώνει το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου «Δημήτριος Βικέλας».

Πρόκειται για έναν θεσμό που έχει ως στόχο την καθιέρωση της Κηφισιάς ως τόπου συνάντησης πολιτιστικών και καλλιτεχνικών αναζητήσεων.

Στον φιλόξενο χώρο του μουσείου «Γ. Δροσίνη» στην Κηφισιά (Αγίων Θεοδώρων και Δ. Κυριακού), από τις 18:00 έως τις 21:00, θα παρουσιάσουν τα έργα τους εικαστικοί και πεζογράφοι.

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

18:00 – Στέλλα Μπορουτζή – «Passages I», «Passages II» κ.ά.

Η εικαστικός Στέλλα Μπορουτζή, απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, θα παρουσιάσει τη σειρά έργων της «Passages I», «Passages II» καθώς και κάποια νεότερα που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

18:30 – Μάρθα Πετράκη– «The I Bodies», «Metropeople»

Η Μάρθα Πετράκη γεννήθηκε στα Χανιά, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) στην κατεύθυνση της Ζωγραφικής (2006-2012), καθώς και στα εργαστήρια Πολυμέσων, Γλυπτικής (κατ’επιλογήν), Φωτογραφίας και Γραφικών Τεχνών.

Στην πρακτική της χρησιμοποιεί τόσο ζωγραφικά μέσα – συχνά μεγάλης κλίμακας ακουαρέλλες και σχέδιο-, όσο και φωτογραφία – ψηφιακά επεξεργασμένη κυρίως σαν ψηφιακά κολλάζ-, καθώς και βίντεο-εικόνα. Την ενδιαφέρει η σχέση της ανθρώπινης φιγούρας με το χώρο: από την μια τον αστικό χώρο με τις δομές του και από την άλλη τους χώρους της φύσης. Οι εικόνες που προκύπτουν αποκαλύπτουν τη διαφορά της συσχέτισης του ανθρώπου με το χώρο στον οποίο κάθε φορά εν-υπάρχει. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

19:00 – Αντιγόνη Πόμμερ – «Άρωμα Λεμόνι»

Λίγα λόγια για το βιβλίο της Αντιγόνης Πόμμερ «Άρωμα Λεμόνι»: Ο Λάζαρος Πετράκης, ένας πάμπλουτος επιχειρηματίας, έπειτα από πολλά χρόνια στην Αμερική επιστρέφει στην Ελλάδα για να ψάξει την αγαπημένη του Κατερίνα, τον πρώτο και μοναδικό έρωτα της ζωής του, αυτόν που σημάδεψε για πάντα την ύπαρξή του.

Τέσσερις φίλοι, από χρόνια χαμένοι μεταξύ τους, όταν ξαναβρίσκονται, ανακαλύπτουν ότι το εφηβικό τους όνειρο είναι ακόμα ζωντανό. Η λαχτάρα τους να αποκτήσουν ένα ιστιοπλοϊκό, το πάθος τους για τη θάλασσα, την ελευθερία και τα ταξίδια είναι οι άξονες πάνω στους οποίους έχουν στηρίξει τις ζωές τους. Θα τολμήσουν να ακολουθήσουν εκείνο το παλιό τους όνειρο ή θα το θάψουν στη ρουτίνα της καθημερινότητας, όπως έκαναν και με τα άλλα όνειρά τους;

Ένα αόρατο νήμα ενώνει τον Λάζαρο Πετράκη με τους τέσσερις φίλους. Μήπως το ίδιο άρωμα που άφησε το σημάδι του στις ζωές τους και στα όνειρά τους; Το άρωμα λεμόνι;

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ωκεανίδα.

20:00 – Θωμάς Σιταράς – «Η παλιά Αθήνα ζει, γλεντά, γεύεται. 1834-1938»

Ο Θωµάς Σιταράς γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα από γονείς Κωνσταντινουπολίτες. Αριστούχος απόφοιτος της Λεοντείου Σχολής, σπούδασε, ως υπότροφος του Βαυαρικού υπουργείου Παιδείας Οικονοµικά και ∆ηµοσιογραφία στο Πανεπιστήµιο του Μονάχου. Ολοκλήρωσε την πανεπιστηµιακή του εκπαίδευση µε µεταπτυχιακές σπουδές στο Μάρκετινγκ, στο ίδιο Πανεπιστήµιο. Έχει συγγράψει µε συναδέλφους του τα εξής βιβλία: «Το εµπορικό κατάστηµα στη νέα χιλιετία. Πρακτικές εφαρµογές Μάρκετινγκ στο Λιανεµπόριο», Αθήνα 2000, εκδ. Αθ. Σταµούλη, «Μάρκετινγκ Τουρισµού και Ποιοτική Εξυπηρέτηση», Αθήνα 2004, εκδ. Interbooks, «Εισαγωγή στη θεωρία του Τουρισµού», Αθήνα 2008, εκδ. Interbooks. Από τις Εκδόσεις Ωκεανίδα, κυκλοφορούν: «Η παλιά Αθήνα ζει, γλεντά, γεύεται. 1834-1938» και το «Ημερολόγιο 2013, αναμνήσεις μιας άλλης εποχής». Σήµερα απασχολείται ως σύµβουλος Επιχειρήσεων κι εκπαιδευτής Ενηλίκων, ενώ είναι τακτικό µέλος της Παγκόσµιας Οµοσπονδίας ∆ηµοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισµού. Δείτε περισσότερα για τις γειτονιές και τις αναμνήσεις από την Παλιά Αθήνα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet