Ο Δήμος Κηφισιάς τίμησε την παράδοση στο 22ο «Σεργιάνι στην Παράδοση»
Πολιτισμός

Ο Δήμος Κηφισιάς τίμησε την παράδοση στο 22ο «Σεργιάνι στην Παράδοση»

Ο ιστορικός πλέον θεσμός «Σεργιάνι στην Παράδοση» διοργανώθηκε με επιτυχία από το ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» Δήμου Κηφισιάς. Για ένα διήμερο μικροί και μεγάλοι χορευτές έδειξαν το ταλέντο και την αγάπη τους για τους παραδοσιακούς χορούς από όλες τις γωνιές της Ελλάδας.

Την πρώτη ημέρα της 22ης διοργάνωσης «Σεργιάνι στην Παράδοση», το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς, το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει τα τμήματα χορού του Δήμου Κηφισιάς σε διδασκαλία των κ.κ. Δέσποινας Σκέρλου και Κατερίνας Τσιάμα. Με χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως τα Επτάνησα, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Τα τμήματα εντυπωσίασαν τους παρευρισκομένους από το πλούσιο πρόγραμμα και την αρτιότητα του αποτελέσματος. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζουν το τμήμα Ενηλίκων της χοροδιδασκάλου Κατερίνας Τσιάμα, καθώς και το επίλεκτο τμήμα του Δήμου σε διδασκαλία Δέσποινας Σκέρλου που παρουσίασε χορούς από το Πωγώνι Θεσπρωτίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε θερμά τις δασκάλες για το υψηλού επιπέδου αποτέλεσμα, παραλληλίζοντας τα τμήματα παραδοσιακών χορών του Δήμου σαν έναν κήπο οπού έφτασε η στιγμή που γευόμαστε τους καρπούς του και τόνισε την αξία της παράδοσης για τη χώρα μας, ο αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας», Νικήτας Κόκκαλης, η δημοτική σύμβουλος Μαρία-Χριστίνα Τσιάμα και η υπεύθυνη των χορευτικών τμημάτων μέλος του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» και του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ Ανθοκομική Έκθεση Στέλλα Κονιτοπούλου.

Την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 στην αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» του δημαρχείου Κηφισιάς, φιλοξενήθηκαν σε ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα χορευτικά τμήματα από την Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα. Συγκεκριμένα το κοινό είχε τη χαρά να απολαύσει με τη σειρά που εμφανίστηκαν, τη Σχολή «Εν Χορώ» με χορούς από την Πελοπόννησο σε διδασκαλία Αθανασίας Νικολετοπούλου και Δημοσθένη Χρονόπουλου, τον Ελληνικό Σύλλογο Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Ηγέχορο» με χορούς από την Κεφαλλονία σε διδασκαλία Κωνσταντίνου Τουλάτου, το Εργαστήρι Λαϊκών και Παραδοσιακών Χορών Δήμου Περιστερίου με χορούς από την Καππαδοκία σε διδασκαλία Αναστασίας Ντούρου, το Βιωματικό Εργαστήρι Λαογραφίας και Παραδοσιακού Χορού «Μυκονιάτικη Βεγγέρα» με χορούς από τη Μύκονο σε διδασκαλία Αντώνη Αντωνίνη, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αντιρρίου «Το Καστέλι» με χορούς από τη Θεσσαλία σε διδασκαλία Διονυσίας Τριανταφυλλοπούλου-Σουλελέ, η Ένωση Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας με χορούς από τη Μικρά Ασία σε διδασκαλία Δήμητρας Καραχρήστου και τέλος το Επίλεκτο Χορευτικό Συγκρότημα Δήμου Κηφισιάς σε διδασκαλία Δέσποινας Σκέρλου.

Τα χορευτικά τμήματα συνόδευε και τις δύο μέρες το μουσικό σχήμα «Πεντάηχον».

Τη δεύτερη μέρα παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας», Νικήτας Κόκκαλης, που προλόγισε τη δεύτερη ημέρα της εκδήλωσης, η αντιδήμαρχος Σίσσυ Παπασπύρου, η πρόεδρος της Μένανδρος Α.Ε. και δημοτική σύμβουλος Πόλυ Αστερίου, η δημοτική σύμβουλος Μαρία-Χριστίνα Τσιάμα, η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς, Ρένα Πολίτη, η υπεύθυνη των χορευτικών και μέλος του Δ.Σ. του «Δημήτριος Βικέλας» και της «Ανθοκομικής Έκθεσης» Στέλλα Κονιτοπούλου, τα μέλη του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» Ρόζα Κουτσούκου και Αγγελική Βαλασοπούλου.

Πλακέτες απονεμήθηκαν για τη συμμετοχή τους σε όλους τους συλλόγους. Στην παρουσίαση των εκδηλώσεων ήταν η σκηνοθέτις και ηθοποιός Κική Αυγουστάτου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet