Παρατεταμένο χειροκρότημα για την Ορχήστρα Academica στην Κηφισιά
Πολιτισμός

Παρατεταμένο χειροκρότημα για την Ορχήστρα Academica στην Κηφισιά

Mια μοναδική συναυλία με την ορχήστρα Academica του Ωδείου Αθηνών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Η κλασική μουσική κοντά σου» είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι λάτρεις της κλασικής μουσικής την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 στην αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» του δημαρχείου Κηφισιάς.

Υπό τη μουσική διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Αθηναίου και την εκπληκτική εμφάνιση του σολίστ Σπύρου Μουρίκη στο κλαρινέτο, στο πρώτο μέρος ερμηνεύοντας έργα του Gioacchino Rossini, σονάτα για έγχορδα αρ. 5 σε μι υφ. μείζονα, «Αllegro vivace», «Andante», «Allegetto», Donato Lovreglio, Giuseppe Verdi, φαντασία πάνω σε θέματα της όπερας, «La Traviata» για κλαρινέτο και έγχορδα, οι μουσικοί κέρδισαν το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας οι μουσικοί ερμήνευσαν έργα του Διονύση Λαυράγκα, Intermezzo lirico για έγχορδα και leos Janacek σουίτα για ορχήστρα εγχόρδων.

Τη συναυλία προλόγισε ο πρόεδρος του Ωδείου Αθηνών, Νίκος Τσούχλος.

Τη συναυλία παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο πρώην γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής,  ο πρόεδρος του συλλόγου «Οι φίλης της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής Κηφισιάς», Βιανέλλο Φραντσέσκο, ο μαέστρος της μικτής χορωδίας νέων και της παιδικής χορωδίας του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας», Θανάσης Αρβανίτης, η πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ, Ευτυχία Κούτση, και πλήθος κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet