Πολιτιστικές διαδρομές από το «Δημήτριος Βικέλας»
Πολιτισμός

Πολιτιστικές διαδρομές από το «Δημήτριος Βικέλας»

Στις 9 Μαρτίου, στην αίθουσα του δημαρχείου Κηφισιάς «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος», έλαβε χώρα μια ευχάριστη πολιτιστική διαδρομή, ένα μικρό «δείγμα γραφής» των περισσοτέρων τμημάτων του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς.

Η φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς κάτω από την επίβλεψη και ενορχήστρωση του μαέστρου Φίλιππου Χίου απέδωσε εξαιρετικά μουσικά σύνολα. Η παιδική χορωδία υπό την διεύθυνση του μαέστρου Θανάση Αρβανίτη ενθουσίασε με την άψογη εμφάνισή της. Η μικτή χορωδία Νέων του Δήμου Κηφισιάς, με νότες και εξαίσιες φωνές, με προσδοκίες και δημιουργικότητα, εντυπωσίασαν το πολυπληθές κοινό.

Ο ταλαντούχος μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης με τη χορωδία της Ν. Ερυθραίας έδειξε για μια ακόμη φορά την απαράμιλλη τεχνική του συνδυασμένη με το δυναμικό της χορωδίας του.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» Γιώργος Παπαδόπουλος και η αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» Λίλα Παπαδημητρίου και δημοτικοί σύμβουλοι Δήμου Κηφισιάς τίμησαν τους καθηγητές του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Κηφισιάς για την εθελοντική και ανιδιοτελή προσφορά τους. Παρόντες ήταν οι διδάσκοντες στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Πάνος Ραυτόπουλος, Λένα Μανούσου, Ελένη Τεγοπούλου, Λίτσα Λιαντίνη, Βλάσης Αγτζίδης, Λία Τσιάμα, Σπύρος Μοσχονάς, Σπύρος Χρηστάκης κι Ανδρέας Μωρίκης.

Η αγιογράφος Μαρία Καρδαρά, με την πολυετή ευγενική προσφορά της προς τους δημότες, παρουσίασε ένα μικρό δείγμα της δουλειάς της κοσμώντας την αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος».

Οι ζωγράφοι Φρόσω Μαλέα και Πέτρος Φιλίππου ήσαν παρόντες με τις υπέροχες καλλιτεχνικές δημιουργίες των μικρών και μεγάλων μαθητών τους, καθώς επίσης και η Σοφία Χατζηγρηγοράκη Βρεττάκου που διδάσκει εφαρμοσμένες τέχνες.

Ακολούθησαν τα τμήματα του χορού με τους Γιώργο Τραχανή, Θοδωρή Παναγάκο και Βασιλική Μουζή που καταχειροκροτήθηκαν, δίνοντας έτσι μια εύθυμη νότα στη βραδιά.

Τα επίλεκτα τμήματα των παραδοσιακών χορών της Δέσποινας Σκέρλου και της Κατερίνας Τσιάμα, άρτια συντονισμένα, έκλεισαν την ξεχωριστή βραδιά.

Η σκηνοθέτης Κική Αυγουστάτου συντόνισε και παρουσίασε το πρόγραμμα με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο. Το ερασιτεχνικό θεατρικό τμήμα του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας», του οποίου επιμελείται η ίδια με κέφι κι ανιδιοτέλεια, δημιούργησε την αίσθηση πως όταν οι ερασιτέχνες είναι έτοιμοι θεατρικά συναγωνίζονται επάξια τους επαγγελματίες ηθοποιούς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet