Πρωτομαγιά στην Ανθοκομική Έκθεση
Πολιτισμός

Πρωτομαγιά στην Ανθοκομική Έκθεση

Χρώματα κι αρώματα πλημμυρίζουν καθημερινά το Άλσος Κηφισιάς με την έναρξη του ιστορικότερου θεσμού της Ελληνικής ανθοκομίας. Της 60ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς που προσφέρει μια από τις καλύτερες βόλτες στην πόλη αυτή την εποχή.

Τριάντα χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες που έφτασαν στην Κηφισιά με κάθε μέσο για να καλωσορίσουν την Πρωτομαγιά στο Άλσος «Δημήτρης Ζωμόπουλος».

Οι επισκέπτες της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς πήραν ιδέες για τη διαμόρφωση του κήπου τους, τον καλλωπισμό της βεράντας και των εσωτερικών χώρων τους και ζήτησαν συμβουλές από τους γεωπόνους του Δήμου Κηφισιάς που βρίσκονται καθημερινά στο Άλσος πρόθυμοι να τους εξυπηρετήσουν.

Χιλιάδες είδη λουλουδιών θα εκτίθενται μέχρι τις 11 Μαΐου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, στο Άλσος Κηφισιάς, σε μια έκταση 18 στρεμμάτων.

Το μεσημέρι ο δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης και η πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης, Ελευθερία Λιαπάκη βρέθηκαν στην πλατεία της Νέας Κηφισιάς όπου είχαν συγκεντρωθεί ανθοστολισμένα, δεκάδες παλαιά νοσταλγικά αυτοκίνητα και έδωσαν την εκκίνηση του «9ου Γύρου Κηφισιάς, Αντίκες και Λουλούδια 2014» που διοργάνωσαν οι Φίλοι Παλαιού Αυτοκινήτου (ΦΙΛΠΑ) σε συνεργασία με τον Δήμο Κηφισιάς στο πλαίσιο της Ανθοκομικής Έκθεσης.

Τα ανθοστολισμένα αυτοκίνητα διένυσαν μια διαδρομή μήκους 13 χλμ. στις γειτονιές του Δήμου Κηφισιάς και τερμάτισαν στην πλατεία Κέννεντυ, στο εντευκτήριο της Εκάλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet