Ταξίδι στις… Αλλοτινές Πατρίδες
Πολιτισμός

Ταξίδι στις… Αλλοτινές Πατρίδες

Το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας του Δήμου Κηφισιάς διοργανώνει, από την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, την εβδομάδα εκδηλώσεων «Αλλοτινές Πατρίδες 2014».

Πρόκειται για εκδηλώσεις προς τιμήν όσων χάθηκαν στη Μικρασιατική Καταστροφή, αλλά και όσων επέζησαν της καταστροφής και έχτισαν στην Αττική τη Νέα Ερυθραία.

Το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας του Δήμου Κηφισιάς, έχοντας ως σκοπό την έρευνα και τη μελέτη της ιστορίας και του πολιτισμού της Μικρασιατικής Ερυθραίας από την αρχαιότητα μέχρι τον ξεριζωμό των Ελλήνων, οργανώνει και φέτος εκδηλώσεις για τις «Αλλοτινές Πατρίδες» που περιλαμβάνουν δοξολογίες, σχετικές ομιλίες, θεατρική παραστάση, παρουσίαση βιβλίου, ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ερυθραίας, ποδοσφαιρικό αγώνα, μουσική και χορό.

Η ιστορία θα συναντήσει τη μουσική και τον χορό κι εμείς θα ανακαλέσουμε στη μνήμη εμπειρίες, ακούσματα και με την παρακαταθήκη των προγόνων μας θα ταξιδέψουμε στις αλλοτινές τους πατρίδες.

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων Αλλοτινές Πατρίδες 2014.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet