Τα καλύτερα έργα του διαγωνισμού Ζωγραφικής παιδιών Στ΄ Τάξης Δημοτικού
Πολιτισμός

Τα καλύτερα έργα του διαγωνισμού Ζωγραφικής παιδιών Στ΄ Τάξης Δημοτικού

Την Κυριακή 24 Μαϊου 2015, στην αίθουσα «Βασ. Γκατσόπουλος» του δημαρχείου Κηφισιάς, το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Αθλητισμού του Καλλικρατικού Δήμου Κηφισιάς διοργάνωσε εκδήλωση απονομής βραβείων του διαγωνισμού Ζωγραφικής για τα παιδιά της Στ΄ Τάξης Δημοτικών Σχολείων με θέμα «Ζωγραφίζω τα θαλάσσια Αθλήματα: Ιστιοπλοΐα και Ιστιοσανίδες στο Αιγαίο».

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η ενημέρωση των παιδιών σχετικά με τον Αθλητισμό και τα θαλάσσια αθλήματα,αλλά ταυτόχρονα και η ανάδειξη των ζωγραφικών δεξιοτήτων τους.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη σε δύο φάσεις σύμφωνα με την προκήρυξη.

Στην πρώτη φάση ζωγράφισαν όλα τα παιδιά της Στ΄ Τάξης εντός του σχολείου και από το κάθε σχολείο επιλέχθηκαν από τον δάσκαλο της Τάξης , τα επτά (7) καλύτερα έργα ανά τμήμα.

Στην δεύτερη φάση, η κριτική επιτροπή του Δήμου (η κ. Φρόσω Μαλέα, ο κ. Πέτρος Φιλίππου και ο κ. Τάκης Οικονομόπουλος) επέλεξαν το πρώτο καλύτερο έργο από κάθε τμήμα και τα τρία καλύτερα έργα απ΄ όλα τα σχολεία.

Την Κυριακή, με την παρουσίαση όλων των έργων και τις βραβεύσεις, ολοκληρώθηκε η Β΄ φάση του διαγωνισμού.

Η εκδήλωση, με πολλούς συμβολισμούς για τον Αθλητισμό, για τις Τέχνες, την Ελλάδα και το Αιγαίο, είχε μεγάλη ανταπόκριση από τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες, που αποτύπωσαν στα έργα τους τις ικανότητες και τα όνειρά τους.

Τον κόσμο στην εκδήλωση υποδέχθηκαν οι διοργανωτές, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Ο κ. Σταύρος Ζαπάντης τόνισε στα παιδιά να κρατήσουν τη φράση του μεγάλου ζωγράφου Πάμπλο Πικάσο «Η Τέχνη είναι ένα ψέμα που μας βοηθάει να βλέπουμε την αλήθεια» και τα ευχαρίστησε που με τις ζωγραφιές τους “μας βοήθησαν να δούμε την αλήθεια μέσα από τα μάτια τους”.

Ο κ. Αχιλλέας Κουρέπης επίσης τα παιδιά που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό και επεσήμανε ότι σε κάθε μορφή του Αθλητισμού υπάρχουν στοιχεία Τέχνης και σε πολλές μορφές της Τέχνης ο Αθλητισμός.

“Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Αθλητισμού με αυτή την εκδήλωση ήθελε να καταδείξει ότι  με τον Αθλητισμό και την Τέχνη επιτυγχάνεται η ανύψωση της Ψυχής και του Πνεύματος”, αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου των διοργανωτών.

Αποτελέσματα Διαγωνισμού

1ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς: Κατρούνας Κοσμάς

2ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς: Ζαχαριάδου Εβελίνα

3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς: Σουργιαδάκη ΚλειώΤζαμπαζάκης Μανόλης, Σπαχία Έλσα

4ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς: Μπάλτα Βασιλική, Αρντίτα Χαλιλάι

5ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς: Σαλαπασίδη Ελένη

6ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς: Χαλάτση Αγγελική, Μαγκανάρη Φωτεινή

7ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς: Καλοειδάς Θεοδόσης, Γαλετάκη Ζαμπία

1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας: Καλλέργης Νίκος, Κυριακόπουλος Γιάννης

2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας: Μουστάκη Νεφέλη, Παπαθεοδώρου Ιωάννα

2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας: Νιζάμη Κατερίνα

Δημοτικό Σχολείο Εκάλης: Κλιούμης Λευτέρης

ΒΡΑΒΕΙΑ

Πρώτο βραβείο

Πρώτο καλύτερο έργο όλων των Δημοτικών Σχολείων: 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας: Μουστάκη Νεφέλη

Δεύτερο βραβείο

Δεύτερο καλύτερο έργο όλων των Δημοτικών Σχολείων: 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας: Παπαθεοδώρου Ιωάννα

Τρίτο βραβείοΤρίτο καλύτερο έργο όλων των Δημοτικών Σχολείων: 7ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς: Ζαμπία Γαλετάκη

Τα καλύτερα έργα από κάθε σχολείο κερδίζουν 6 μήνες δωρεάν μαθήματα ζωγραφικής στο Τμήμα Καλλιτεχνικής Παιδείας του Δήμου από τον Σεπτέμβριο.

Το πρώτο, δεύτερο και τρίτο καλύτερα έργα κερδίζουν από μία εβδομάδα δωρεάν συμμετοχής στο «Αθλητικό- Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2015» του Δήμου Κηφισιάς  και 6 μήνες δωρεάν μαθήματα ζωγραφικής στο Τμήμα Καλλιτεχνικής Παιδείας του Δήμου από τον Σεπτέμβριο.

Το πρώτο καλύτερο έργο της μαθήτριας Μουστάκη Νεφέλης, του 2ου Δημ. Σχολείου Ν. Ερυθραίας, θα αποτελέσει μέρος του εικαστικού θέματος στο έντυπο της Αθλητικής- Πολιτιστικής Διοργάνωσης «Αθλητικό και Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2015».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet