Όπερα «Η στέψη της Ποππαίας» στο δημαρχείο Κηφισιάς
Πολιτισμός

Όπερα «Η στέψη της Ποππαίας» στο δημαρχείο Κηφισιάς

Η όπερα του Κλαούντιο Μοντεβέρντι «Η στέψη της Ποππαίας» θα παρουσιαστεί σε λιμπρέττο του Τζιοβάνι Φραντσέσκο Μουζενέλλο την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017,  στις 20:00, στην αίθουσα του δημαρχείου Κηφισιάς «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» (Διονύσου & Μυρσίνης).

Μία παραγωγή του Στούντιο Όπερας της Skull of Yorick Productions, που πραγματοποιείται υπό τη διοργάνωση του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς, τιμώντας την επέτειο γέννησης του «πατέρα της όπερας» Κλαούντιο Μοντεβέρντι (450 χρόνια από τη γέννησή του).

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για την όπερα

Η ιστορία διαδραματίζεται στη Ρώμη γύρω στο 63 π.Χ. όταν ο αυτοκράτορας της Ρώμης Νέρωνας αποφασίζει να εξορίσει τη γυναίκα του, Οκτάβια, για να παντρευτεί και να στέψει αυτοκράτειρα στη θέση της την Σαμπίνα Ποππαία, με την οποία διατηρούσε εξωσυζυγικό δεσμό. Η όπερα ανεβαίνει με τη συμμετοχή νέων καλλιτεχνών από όλον τον κόσμο (Ελλάδα, Γερμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Ισπανία) στο πλαίσιο του Στούντιο Όπερας που λειτουργεί από το 2013 με βάση τη Θεσσαλονίκη, όπου και θα ανέβει και τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Όπερας 2017, στο Ωδείο της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς.

Σκηνοθεσία: Τζένη Δριβάλα.

Μουσική διεύθυνση: Φίλιππος Μοδινός.

Ορχηστρικό σύνολο: Quadro Armonico (Βιολί Α: Γιάννης Γεωργιάδης, Βιολί Β: Νίκος Πυλαρινός, Βιόλα: Γιώργος Γαϊτάνος, Τσέλο: Αστέριος Πούφτης).

Σκηνικα/ Κοστούμια: Αριάδνη Παπαδάκη.

Εκτέλεση σκηνικού: Γιάννης Παπαδάκης.

Βοηθός σκηνοθέτη/ Κινησιολογία: Αθανάσιος Μαργούτας.

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι σολίστ: Lisa Algozzini, Βασίλης Ασημακόπουλος, Snezhana Atanasova, Irina Bedicova, Αλέξανδρος Γάβαρης, Milica Jovicic, Laura Mamakos, Venera Meleki, Κλειώ Καψάλη, Μαρία-Τερέζα Κιοσέογλου, Ερωφίλη Παπαδόγια, Carmina Sanchez, Eric Schlossberg, Patricia Von Andersen, Αγάπη Χουζουράκη, Δημήτρης Ψήτος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet