Το Φεστιβάλ Κηφισιάς μας… ταξιδεύει στη «Φουτουρία»
Πολιτισμός

Το Φεστιβάλ Κηφισιάς μας… ταξιδεύει στη «Φουτουρία»

Η παιδική θεατρική παράσταση «Φουτουρία» ανεβαίνει από την ομάδα HIPPO την Παρασκευή 15 Ιουλίου στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης) στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κηφισιάς 2016.

Ένα παραμύθι επιστημονικής φαντασίας, βασισμένο σε νουβέλα του Νίκου Τσιώτσου. Η παράσταση έχει περιοδεύσει σε Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Καναδά, Αυστραλία και ΗΠΑ.

Φουτουρία. Έτος 2999. Η Αυριάνα αποφασίζει ξαφνικά να σταματήσει τη δουλειά της και να βγει έξω να χορέψει στη βροχή. Αυτό όμως ήταν απαγορευμένο στη Φουτουρία. Από κει κι έπειτα η ηρωίδα μας μπαίνει σε αναπάντεχες περιπέτειες και καταδιώκεται από φουτουριστικά ρομπότ σε ένα μεγάλο κυνηγητό, που κορυφώνεται όταν συναντήσει τον Ροβέρτο, τον δημιουργό μιας μηχανής που ταξιδεύει στον χρόνο…

Την παράσταση ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι βασισμένο σε τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος. Τα παιδιά μέσα από θεατρικές δραστηριότητες (αυτοσχεδιασμοί, κινητικά και φωνητικά παιχνίδια) συμμετέχουν σε έναν φανταστικό κόσμο, εμπνευσμένο από το θέαμα που παρακολούθησαν. Στόχοι του δράματος είναι η ανάπτυξη της ικανότητας προφορικής επικοινωνίας, η καλλιέργεια της αισθητικής έκφρασης, η προώθηση της κριτικής σκέψης και η ευαισθητοποίηση σε θέματα όπως η συλλογικότητα, τα προσωπικά δικαιώματα και η ελευθερία.

Συντελεστές

Θεατρική διασκευή: Hippo Theatre Group

Σκηνοθεσία: Hippo (Φώτης Δούσος, Αλέξανδρος Ράπτης)

Μουσική:  Ηippo – Πάρης Φράγκος

Κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου

Σχεδιασμός δραστηριοτήτων εκπαιδευτικού δράματος: Καλλιόπη Φύκαρη, ομάδα Hippo

Κίνηση: Hippo, Χάρης Πεχλιβανίδης

Εισιτήρια

  • Γενική είσοδος: 7 ευρώ
  • Ειδικές ομάδες: 3 ευρώ
  • Προπώληση: 5 ευρώ

Η προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται στα: www.viva.gr, στα καταστήματα Public, My Market, MediaMarkt, στα πρατήρια βενζίνης ECO, BP, SHELL και στα περίπτερα Λεωφ. Θησέως 113 – Εκάλη (Νάρκισσος), Λεωφ Κηφισίας 353 – Κηφισιά (έναντι Βενέτη), πλατεία Πλατάνων – Κηφισιά (στην είσοδο του Άλσους).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet