Ρεσιτάλ κιθάρας από τον Luciano Pompilio στα «Μενάνδρεια 2016»
Πολιτισμός

Ρεσιτάλ κιθάρας από τον Luciano Pompilio στα «Μενάνδρεια 2016»

Με ρεσιτάλ κιθάρας από τον ερμηνευτή Luciano Pompilio συνεχίζεται την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 ο πολιτιστικός θεσμός «Μενάνδρεια 2016» που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς.

Ώρα έναρξης: 21:00
Αίθριο δημαρχείου Κηφισιάς: Διονύσου & Μυρσίνης

Ο διακεκριμένος Ιταλός κιθαρίστας Luciano Pompilio έρχεται στην Κηφισιά για ένα μοναδικό ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας. Το κοινό θα ακούσει κλασικά κομμάτια των J.S. Bach, Iannarelli, A. Barrios Mangore κι άλλων
μεγάλων συνθετών.

O Luciano Pompilio αποφοίτησε με έπαινο το 1990 από το Ωδείο «U. Giordano» στη Foggia έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές του στην κλασική κιθάρα. Αξίζει να αναφερθούν τα ονόματα σημαντικών δασκάλων του, που συνέβαλαν στη διαμόρφωση της μουσικής του προσωπικότητας, όπως οι S. Mileto, C. Marcotulli, S. Palamidessi, καθώς και οι A. Minella, A. Ponce και M. Barrueco, των οποίων τα σεμινάρια παρακολούθησε.

Σπούδασε επίσης μουσικολογία στο Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικών Σπουδών της Bologna, κατακτώντας το Πτυχίο DAMS με την ανάλυση του «Νυχτερινού» του Britten στη Σημειολογία της Μουσικής.

Έχει συνεργαστεί με διαφορετικές ορχήστρες ερμηνεύοντας τα μεγαλύτερα κονσέρτα για κιθάρα και ως σολίστας, αλλά και σε κιθαριστικό ντουέτο με ορχήστρα.

Είσοδος ελεύθερη.

Υπεύθυνη εκδήλωσης: Ευγενία Παπαδήμα, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος κλασικής και λόγιας μουσικής
του Δήμου Κηφισιάς

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet