Καθήλωσε το κοινό της Κηφισιάς η… Σταματία, το γένος Αργυροπούλου
Πολιτισμός

Καθήλωσε το κοινό της Κηφισιάς η… Σταματία, το γένος Αργυροπούλου

Γέμισε ασφυκτικά το αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016 από κόσμο που ήρθε να παρακολουθήσει μία από τις πλέον επιτυχημένες παραστάσεις των τελευταίων ετών, τη «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου».

Ένα θεατρικό έργο που ο Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς περιέλαβε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Μενάνδρεια 2016».

Το κείμενο του Κώστα Σωτηρίου, μια 30ετής περιγραφή από τη μεταπολεμική έως τη σοσιαλιστική Ελλάδα με τη μορφή μονολόγου στη δημοτική γλώσσα με ψήγματα καθαρεύουσας, με ηρωίδα μια συντηρητική γεροντοκόρη, γόνο αστικής οικογένειας, ερμηνευμένη εξαιρετικά από την Ευγενία Ουζουνίδου, κέρδισαν την προσοχή του κοινού για τον απλό και ευθύ τρόπο που αντιμετωπίζει τα ιστορικά γεγονότα.

Το κοινό, παρά τα διαστήματα βροχής, παρακολουθούσε στα μάτια την εκπληκτική ηθοποιό Ελένη Ουζουνίδου, η οποία απόλυτα συγκεντρωμένη έδειξε το μεγαλείο του ταλέντου της. Η ετοιμότητα, η καθαρότητα, η εκφραστικότητα και η πληθωρικότητά της πάνω στη σκηνή καθήλωσαν κυριολεκτικά το κοινό. Ένα πηγαίο ταλέντο, μια μεγάλη πρωταγωνίστρια καθοδηγημένη από τον εξαιρετικό σκηνοθέτη Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, ο οποίος με μεγάλη μαεστρία κέντησε πάνω της τον ρόλο της Σταματίας με τόσο φυσικό τρόπο, ώστε να γίνει η ηρωίδα απόλυτα άμεση.

Μία από τις καλύτερες παραστάσεις των τελευταίων ετών καταχειροκροτήθηκε από το κοινό της πόλης, αλλά και όλων των θεατών από όπου κι αν ήρθαν.

Στην παράσταση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο πρ. γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, ο πρόεδρος Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς Σταύρος Ζαπάντης, ο αντιπρόεδρος Αχιλλέας Κουρέπης, ο αντιδήμαρχος Κηφισιάς Χρήστος Καλός, η δημοτική σύμβουλος Κηφισιάς Ζέτη Κασσιμάτη και τα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Κατερίνα Κροντηρά και Ελευθερία Ρούσσου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet