Επιτυχημένο αφιέρωμα Δήμου Κηφισιάς στον Κινέζικο Κινηματογράφο
Πολιτισμός

Επιτυχημένο αφιέρωμα Δήμου Κηφισιάς στον Κινέζικο Κινηματογράφο

Ο Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς και η Πύλη Φιλίας Ελλάδας – Κίνας, υπό την αιγίδα της Κινεζικής Πρεσβείας, συνδιοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία, ένα τριήμερο αφιέρωμα στον Κινέζικο Κινηματογράφο, από την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου έως και Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016, στην αίθουσα του δημαρχείου Κηφισιάς «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος», στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Μενάνδρεια 2016».

Μία εκδήλωση που ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο τη φιλία και τη συνεργασία στην κατεύθυνση της σύσφιξης των σχέσεων των δύο μεγαλύτερων σε πολιτισμό κρατών του κόσμου, Ελλάδας-Κίνας, δύο χωρών με κουλτούρα και ιστορία.

Η συνεργασία αυτή ξεκίνησε με ένα αφιέρωμα στον Κινέζικο Κινηματογράφο με τρεις πολύ αξιόλογες ταινίες, τις «Μετά το Σοκ» (μια επική ιστορία μιας οικογένειας που χωρίζεται μετά τον τρομερό σεισμό της Τανσάν το 1976. Ταυτόχρονα η ταινία παρακολουθεί την εξέλιξη της Κίνας), «ο Μάγος και το Λευκό Φίδι» (μια ταινία φαντασίας, ένα όμορφο παραμύθι) και «Τα Λουλούδια του Πολέμου» (η ιστορία ενός δυτικού, ο οποίος βρίσκει καταφύγιο σε μια εκκλησία, κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας της Νατζίν και τις ιαπωνικές θηριωδίες το 1937).

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου αφιερώματος στον Κινεζικό Κινηματογράφο στην προβολή ταινιών παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων: o δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς Σταύρος Ζαπάντης, ο οποίος προλόγισε το κινηματογραφικό αφιέρωμα και μίλησε με θερμά λόγια για την απαρχή της συνεργασίας, πολιτιστικής κι όχι μόνο μεταξύ Ελλάδας-Κίνας, ο αντιδήμαρχος Κηφισιάς Χρήστος Καλός, η πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Κηφισιάς Κατερίνα Κάραλη, ο αναπληρωτής επικεφαλής της Διπλωματικής Αποστολής της Πρεσβείας της Λαϊκή Δημοκρατίας της Κίνας Γκάο Γουεντσί, ο πολιτιστικός και μορφωτικός ακόλουθος της Πρεσβείας της Λ.Δ. της Κίνας Τζαν Τζαν, ο πρόεδρος της Πύλης Φιλίας Παύλος Χαϊκάλης.

Ο κ. Χαϊκάλης στον χαιρετισμό του έδωσε συγχαρητήρια στον πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Σταύρο Ζαπάντη για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στον τομέα του πολιτισμού του Δήμου Κηφισιάς και ευχαρίστησε θερμά τον δήμαρχο Κηφισιάς και τον Ππόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού για τη στενή συνεργασία και τη ζεστή φιλοξενία του Δήμου απέναντι στην Πύλη Φιλίας. Παράλληλα, τόνισε πόσο σημαντική είναι η αέναη προσπάθεια συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών και ότι σε αυτό το αφιέρωμα έγινε μία πολύ σωστή επιλογή αξιόλογων ταινιών.

Επίσης παρευρέθηκαν: ο πρόεδρος του Μουσείου της Πόλης της Αθήνας και διακεκριμένο μέλος της Πύλης Φιλίας Αντώνης Βογιατζής, ο αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς και διακεκριμένο μέλος της Πύλης Φιλίας Κυριάκος Μαριδάκης και ο υπεύθυνος των «Φρυκτωριών» Σπάρτακος Πατεράκης.

Η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet