2ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Δήμου Κηφισιάς
Πολιτισμός

2ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Δήμου Κηφισιάς

Για δεύτερη χρονιά ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Κηφισιάς διοργανώνει το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Δήμου Κηφισιάς, από την Πέμπτη 8 έως την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 στην αίθουσα του δημαρχείου  Κηφισιάς «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» (Διονύσου & Μυρσίνης).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 10 ντοκιμαντέρ Ελλήνων δημιουργών, σύγχρονης παραγωγής 2015-2016 εκ των οποίων τα περισσότερα έχουν διακριθεί σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ.

Τα θέματα που απασχολούν τους δημιουργούς αφορούν το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις τέχνες, την καταγραφή της μνήμης, τις ανθρώπινες διαδρομές – πορτραίτα, τις όψεις του κόσμου, τους πρόσφυγες – απόδραση στην ελευθερία.

Κάθε ημέρα θα προβάλλονται τρία ντοκιμαντέρ, εκτός της πρώτης ημέρας που θα προβληθεί το «Μια βόλτα στην Κηφισιά» του Βασίλη Νομπιλάκη, ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στην πόλη της Κηφισιάς, μία παραγωγή του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς.

Μετά τις προβολές θα ακολουθεί συζήτηση με το κοινό και τους συντελεστές των ντοκιμαντέρ που θα παραβρίσκονται στην αίθουσα.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς Σταύρος Ζαπάντης δήλωσε για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κηφισιάς: «To Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κηφισιάς είναι ένας νέος θεσμός που ξεκίνησε εδώ και δύο χρονιά και ευελπιστεί να πάρει τη θέση του στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης μας και όχι μόνο…

»Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού και ο Δήμος Κηφισιάς επενδύει ενσυνείδητα σε τέτοιες προσπάθειες που προάγουν την πολιτιστική και πνευματική εικόνα της πόλης μας.

»Ελπίδα μας, ο νέος αυτός θεσμός του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κηφισιάς να καθιερωθεί σαν διοργάνωση και να εμπλουτίζει κάθε χρόνο τη δράση του με όλο και περισσότερες συμμετοχές κινηματογραφιστών.

»Ένα Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα, ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα με πολύ αξιόλογες ταινίες ποικίλων θεμάτων, κοινωνικών, ιστορικών, πολιτικών κ.ά.

»Στόχος μας να γνωρίσει και να αγαπήσει ολοένα και μεγαλύτερο κοινό το Ντοκιμαντέρ, ένα κινηματογραφικό είδος που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει παγκοσμίως πολύ μεγάλη άνθιση».

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα προβολών

2ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Δήμου ΚηφισιάςΠέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

  • 19:00 – «Μια βόλτα στην Κηφισιά» του Βασίλη Νομπιλάκη. Διάρκεια: 57΄.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

  • 17:30 «Teriade» του Σίμου Κορεξενίδη. Διάρκεια: 75΄.
  • 19:00 – «Ludlow. Οι Έλληνες στους πολέμους του άνθρακα» του Λεωνίδα Βαρδαρού. Διάρκεια: 73΄.
  • 20:30 – «Ο πιο μακρύς δρόμος» της Μαριάννας Οικονόμου. Διάρκεια: 77΄.

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

  • 17:30 – «Το μέσα φως» του Σταύρου Ψυλλάκη. Διάρκεια: 92΄.
  • 19:30 – «Το πεδίον του Άρεως η γιαγιά Νισά κι ο Αλή» των Άγγελου Κοβότσου, Αννέτας Παπαθανασίου, Αντώνη Τολιάκη. Διάρκεια: 27΄.
  • 20:30 – «Guardians of the Aegean» του Όμηρου Ευαγγελινού. Διάρκεια: 87΄.

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

  • 17:30 – «Πνοή ζωής» των Δημήτρη Βερνίκου, Πόλυς Βλάχου. Διάρκεια: 66΄.
  • 19:00 – «Ρωμιοί Αρχιτέκτονες της Πόλης» του Γρηγόρη Οικονομίδη. Διάρκεια: 68΄.
  • 20:30 – «33333 Η ΟΔΥΣΣΣΕΙΑ του Νίκου Καζαντζάκη» του Μένιου Καραγιάννη. Διάρκεια: 90΄.

Επιμέλεια διοργάνωσης – συντονισμός συζητήσεων: Αννέτα Μολύβα

Αίθουσα δημαρχείου Κηφισιάς «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος»: Διονύσου & Μυρσίνης – Κηφισιά, τηλ. 213 2007204, 205, 207.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet