50 χρόνια Φιλαρμονικής Δήμου Κηφισιάς
Πολιτισμός

50 χρόνια Φιλαρμονικής Δήμου Κηφισιάς

Η ετήσια καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015, στην αίθουσα του δημαρχείου Κηφισιάς «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος», υπό τη διεύθυνση του καταξιωμένου μαέστρου Φίλιππου Χίου.

Φέτος η συναυλία είχε έναν ξεχωριστό χαρακτήρα, καθώς ήταν αφιερωμένη στις μεγάλες μορφές της jazz μουσικής, αλλά κυρίως στη συμπλήρωση των 50 ετών μουσικής προσφοράς της Φιλαρμονικής στα μουσικά δρώμενα.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς ιδρύθηκε το 1965. Έχει δυναμικό «παρών» στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, λαμβάνει μέρος σε καλλιτεχνικούς θεσμούς και σε συναυλίες τοπικού αλλά και πανελλήνιου χαρακτήρα.

Υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Φίλιππου Χίου, η Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς αποτελείται από 18 περίπου μέλη και το πρόγραμμά της περιέχει κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο (ελληνικό και ξένο).

Όλα αυτά τα χρόνια η Φιλαρμονική έχει χαρίσει στο κοινό μοναδικές εμφανίσεις σε πάρα πολλές εκδηλώσεις και συναυλίες. Συμμετείχε σε φεστιβάλ φιλαρμονικών Σκιάθου, Κεφαλλονιάς, Ιθάκης, Αίγιου, Λιβαδειάς, Νέας Φιλαδέλφειας, Πειραιά και Κηφισιάς εισπράττοντας τις καλύτερες κριτικές. Επίσης έλαβε μέρος σε διάφορες κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Μέσα στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου με τίτλο «Χριστούγεννα στην Κηφισιά» η συναυλία της Φιλαρμονικής, χάρισε στους δημότες και όχι μόνο, μοναδικές χριστουγεννιάτικες μελωδίες και άλλα γνωστά κλασικά κομμάτια.

Το κοινό χειροκρότησε ένθερμα τον μαέστρο και τους ταλαντούχους μουσικούς της Φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου.

Στη συναυλία παρευρέθηκε ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη της εκδήλωσης τονίζοντας τη μεγάλη προσφορά των 50 ετών καλλιτεχνικής παρουσίας και της ιστορίας της Φιλαρμονικής στον Δήμο και ανήγγειλε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μελλοντική παραγωγή cd με το πλούσιο ρεπερτόριο της Φιλαρμονικής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, ο πρόεδρος Πολιτισμού & Αθλητισμού Σταύρος Ζαπάντης, καθώς κι η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος, υπεύθυνη λόγιας και κλασικής μουσικής του Δήμου Κηφισιάς και της Φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Κηφισιάς Ευγενία Παπαδήμα.

Η κα Παπαδήμα χαιρέτησε τη Φιλαρμονική ευχαριστώντας τον μαέστρο και τους μουσικούς για την 50ετή προσφορά τους στα μουσικά δρώμενα του Δήμου Κηφισιάς και δεσμεύτηκε για την αναβάθμιση της Φιλαρμονικής και δη της μουσικής, μέσα από τη μελλοντική αλλαγή στολών των μουσικών της μπάντας και την αύξηση των μελών της.

Τέλος στην εκδήλωση ήταν κι ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χρήστος Καλός, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Παντελεάκης και η κοινοτική σύμβουλος Τερέζα Χλωρακιώτη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet