Αιχμάλωτη… στο ΚΕΜΜΕ Νέας Ερυθραίας
Πολιτισμός

Αιχμάλωτη… στο ΚΕΜΜΕ Νέας Ερυθραίας

Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου στη Νέα Ερυθραία συνεχίζεται με την ταινία «Αιχμάλωτη» («Cautiva»), τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016, στις 19:00, στο Κέντρο Έρευνας και Μελέτης Μικρασιατικής Ερυθραίας (ΚΕΜΜΕ).

Είσοδος ελεύθερη.

CautivaΑργεντίνικη ταινία, παραγωγής 2005 και διάρκειας 115΄.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Gaston Biraben.
Σενάριο: Gaston Biraben.
Μουσική: Jose Luis Castineira de D.
Παραγωγή: Marcelo Altmark Gaston BirabenTammis Chandler.

Περιγραφή

Η Κριστίνα, ένα 15χρονο κορίτσι, οδηγείται μια μέρα από το αυστηρό καθολικό της σχολείο στο Μπουένος Άιρες, στο γραφείο ενός δικαστή, ο οποίος της αποκαλύπτει ότι στην πραγματικότητα λέγεται Σοφία Λομπάρντι και είναι κόρη ενός νεαρού ζευγαριού στρατευμένων αρχιτεκτόνων, που εξαφανίστηκαν τη δεκαετία του ΄70.

Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη

Ο Gaston Biraben γεννήθηκε στη Mar del Plata, Επαρχία Μπουένος Άιρες, στην Αργεντινή.

Γνωρίζει τον κινηματογράφο χάρη σε μια μικρή κάμερα που του έδωσαν οι γονείς του στα 10 του χρόνια. Αφού τελείωσε το λύκειο πήγε να σπουδάσει πρώτα στο Λα Πλάτα, στη συνέχεια στο θέατρο Avellaneda. Εγκαταστάθηκε στο Μπουένος Άιρες και σπούδασε στη Σχολή Κινηματογράφου Τέχνης (EDAC), υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Rodolfo Hermida.

Σκηνοθέτησε αρκετές ταινίες μικρού μήκους και κέρδισε βραβεία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Σπούδασε σκηνοθεσία στο Los Angeles City College και Ιστορίας της Τέχνης και της Λογοτεχνίας, στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Λος Άντζελες και έλαβε Master in Fine Arts στην σκηνοθεσία στο αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου.

Απέκτησε άδεια εργασίας και εργάστηκε στο Χόλιγουντ σε περίπου 80 ταινίες, σε μερικές από αυτές με ηθοποιούς όπως ο Harrison Ford, ο Jim Carrey και ο Eddie Murphy.

ΚΕΜΜΕ Νέας Ερυθραίας: Λουκή Ακρίτα 4, Νέα Ερυθραία.

https://youtu.be/Mw318erltmg?t=21

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet