«Ο σκοτεινός θάλαμος» (La camara oscura) στο ΚΕΜΜΕ Νέας Ερυθραίας
Πολιτισμός

«Ο σκοτεινός θάλαμος» (La camara oscura) στο ΚΕΜΜΕ Νέας Ερυθραίας

Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου στη Νέα Ερυθραία συνεχίζεται με την αργεντίνικη ταινία «Ο σκοτεινός θάλαμος» (La camara oscura).

Σκηνοθεσία: Maria Victoria Menis
Σενάριο: María Victoria Menis, Alejandro Fernández Murriay
Παίζουν: Mirta Bogdasarian, Fernando Armani

Διάρκεια: 86 λεπτά
Παραγωγής 2007
Ημερ. προβολής: Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016
Ώρα: 19.00
Είσοδος ελεύθερη
Λουκή Ακρίτα 4, Νέα Ερυθραία

Περιγραφή

Σε μια κοινότητα της επαρχίας Έντρε Ρίος, στα τέλη του 19ου αι., γεννιέται ένα κοριτσάκι που κατά τη γνώμη της οικογενείας του είναι άσχημο. Η οικογένεια θεωρεί ότι το κορίτσι μεγαλώνει άχαρα και πως εξελίσσεται σε μια ασήμαντη γυναίκα, σχεδόν αόρατη. Παρ’ ότι οι άλλοι την αγνοούν, εκείνη δεν παύει να βλέπει τον κόσμο που μας περιβάλλει με μεγάλο ενδιαφέρον προς εκείνες τις μικρές εκδηλώσεις ομορφιάς που διακρίνει κανείς μόνον αν σταθεί να παρατηρήσει. Χρόνια αργότερα, ενώ η γυναίκα είναι πια παντρεμένη με παιδιά, φτάνει στο αγροτόσπιτό τους ένας Γάλλος φωτογράφος, ο μοναδικός άνθρωπος που θ’ ανακαλύψει με άλλη ματιά, την ιδιαίτερη ομορφιά της πρωταγωνίστριας και του έντονου εσωτερικού της κόσμου.

Βραβεία

  • Μεγάλο Βραβείο Pays de Caux Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου
  • Καλύτερης Ταινίας Διεθνές Εβραϊκό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ουρουγουάης
  • Εύφημη Μνεία της Λειψίας Αργεντινής Φεστιβάλ Κινηματογράφου 2009
  • Υποψηφιότητα για 8 βραβεία της Ένωσης Κριτικών του Κινηματογράφου Αργεντινής
  • Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου, Νέα Γυναικείου Ρόλου, Καλύτερου ηθοποιός Best Art Direction, Best κοστουμιών, Καλύτερης Μουσικής

Λίγα λόγια για τη Maria Victoria Menis

Η σκηνοθέτης και σεναριογράφος María Victoria Menis γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες και αποφοίτησε από ENERC Αργεντινής.

Πρώτες ταινίες της ήταν το σορτς Vecinas (1984) και A hora Qué (1985), η οποία κέρδισε δύο βραβεία Ζώρζ Μελιές από τη Γαλλική Πρεσβεία στην Αργεντινή.

Πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Maria Victoria Menis, τα Πατριωτικα Πνεύματα (1989), κέρδισε μια σειρά από βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του Πρώτου Βραβείου την Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου της Αργεντινής , στο Φεστιβάλ της Santa Fe και στο Φεστιβάλ Bariloche.

Έχει γράψει και σκηνοθετήσει πολλά θεατρικά έργα και τηλεοπτικά προγράμματα.

Το 2004 η Maria Victoria Menis έγραψε και σκηνοθέτησε την El Cielito , μια συγκινητική ιστορία για τον έρωτα ανάμεσα σε ένα παιδί και τον κηδεμόνα του. Η ταινία προβλήθηκε σε περισσότερα από 60 διεθνή φεστιβάλ και απέσπασε πολλά βραβεία,.

Η Maria Victoria Menis διδάσκει σήμερα στο Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες και στο Escuela de Cine de Avellaneda στο Μπουένος Άιρες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet