Συγκινητική ομιλία για τον όσιο γέροντα Αθανάσιο Χαμακιώτη
Πολιτισμός

Συγκινητική ομιλία για τον όσιο γέροντα Αθανάσιο Χαμακιώτη

Στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Βίοι Αγίων», που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, στην Έπαυλη Δροσίνη στην Κηφισιά, η ομιλία του αρχιμανδρίτη π. Αθανάσιου Ντέτσικα, ιερέα του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Νέας Ερυθραίας με θέμα «Ο Όσιος Γέροντας Αθανάσιος Χαμακιώτης -Ένας Άγιος των ημερών μας».

Ήταν μια εξαιρετικά συγκινητική και κατανυκτική βραδιά κατά την οποία ο αρχιμανδρίτης αναφέρθηκε διεξοδικά στον βίο και την προσφορά του Αθανάσιου Χαμακιώτη. Υπήρξε, σύμφωνα με την ομιλία, μία όντως οσιακή μορφή και άνθρωπος πολλής προσευχής. Όπως αναφέρθηκε στην ομιλία, η ζωή του Αθανάσιου Χαμακιώτη αναλώθηκε στη διακονία του Κυρίου και των ανθρώπων και ζούσε πραγματικά σ΄ ένα παροξυσμό αγάπης και αυτοπροσφοράς. Για την αγάπη και τη φιλανθρωπία του θα μπορούσαν να γράφουν τόμοι, όπως τονίστηκε.

Μέσα από την περιγραφή του βίου και της αγιότητας του Αθανάσιου Χαμακιώτη ο αρχιμανδρίτης τόνισε τα διδάγματα που απορρέουν από την πνευματικότητα και την οσιότητά του. Διδάγματα που θα έπρεπε όλοι μας, όπως είπε, να παίρνουμε ως παράδειγμα προκειμένου να προσεγγίσουμε την αγιότητα του Αθανάσιου Χαμακιώτη και να φερόμαστε ως φιλάδελφοι, ιδιαίτερα τις δύσκολες μέρες που διανύουμε.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί δημότες και μη, καθώς επίσης και αρκετοί από τους μαθητές του εργαστηρίου της Αγιογραφίας του Δήμου Κηφισιάς.

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν εικόνες από την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ροδόπολης, όπου ήταν και ο τάφος του Αθανάσιου Χαμακιώτη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο κοινοτικός σύμβουλος Κηφισιάς Δημήτρης Σύριος και η πρόεδρος του Συλλόγου «Παιδιά της Γης» Τζίνα Σιδηροπούλου.

Το κοινό ζήτησε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, με θέρμη να δοθεί συνέχεια στον καινούριο πολιτιστικό θεσμό «Βίοι Αγίων», ανεξάρτητα από τον χώρο διεξαγωγής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet